22 oktobris, 2014

A-LIST: Ariel Pink - Black Ballerina


Ariel Pink - "Black Ballerina" [4AD]
(from f/c LP "pom pom", out November 17th)

AMGmusic arī kādreiz kļūdās. Ariel Pink’s Haunted GraffitiRound and Round” gan tika novērtēts ar 8/10 (tajā laikā likām atzīmes arī singliem) un iekļuva 2010.gada Singlu Top 100 32.vietā, taču tikai pāris gadus vēlāk nāca atklāsme, ka tā ir viena no pasakainākajām popmūzikas dziesmām šajā dekādē un būtu pelnījusi atrasties vismaz Top 5. Tā tāda maza atkāpīte par tēmu.

Ariels Pinks, nomainot Marku Kozeleku, ir kļuvis par mūzikas portālu jauno apspriestāko subjektu, citur tiekot dēvēts pat par „nīstāko cilvēku indie mūzikā šobrīd”. Joks tāds, ka nedrīkst publiski slikti izteikties par Madonnas albumiem(!), jo tas automātiski nozīmē, ka šis kritizētājs ir seksists, šovinists un vispār pretīgs vīrieš-cūka. Tāda vismaz ir Grimes un vēl dažu cilvēku loģika. Līdzīgi kā gadījumā ar Kozeleku, arī Arielam Pinkam tāpat kā šo rindu autoram tas šķiet gana smieklīgi, lai paturpinātu ar vēl visādiem acīmredzami troļļošanas dēļ izmestiem citātiem, un cilvēkiem komentāru sadaļā un sociālajos tīklos ir, par ko cepties.

Tieši augstāk minēto iemeslu dēļ ģeniāla šķiet 17.novembrī gaidāmā jaunā Ariel Pink albuma „pom pom” jaunā singla izvēle. „Black Ballerina” ir būvēts uz skeča, kurā vectēvs aizved mazdēlu uz striptīzklubu, un Ariels Pinks vairākkārt atkārto rindiņu „Take your bra and panties off” un vēlāk arī „I love your areolas, baby” – komplimentu dejotājai, kāds varētu ienākt prātā tikai viņam. Taču pat, ja jums šis seksist-šovinistisk-pretīgais joks nešķiet smieklīgs, dziesma ir arī lipīga un burvīgi uzbūvēta muzikāli. Izteikti lo-fi sintezatori, arhaiski bīti un 80’to gadu kompjūterspēļu skaņu estētika, kas kulminējas ar perfektu un lipīgu piedziedājumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru