31 jūlijs, 2014

The Drums - Magic Mountain


The Drums - "Magic Mountain" [Frenchkiss]
(from f/c LP "Encyclopedia", out September 22nd)

The Drums. Nav daudz tādu grupu (ja vispār ir), kas man radītu visspilgtākās asociācijas, runājot par AMGmusic. Sākot ar 2009.gada vasaras izskaņu, kad AMGmusic ar lielu patosu runāja par šo grupu vēl tad, ka viņi nebija kļuvuši par „Next Big Thing”, turpinot ar 2010.gada pavasari Grieķijā, kur uz balkona dzerot ouzo ar kolu EP „Summertime!” bija skaņu celiņš #1, un galu galā pat ar 2010.gada AMGmusic AWARDS mazo ballīti (tajā The Drums ieguva divas balvas – Gada Labākā Debija un Gada Labākā Saulrieta Himna par izcilo „Down By The Water”), kuras laikā pēkšņi YouTube atradās The Drums koncerts, rosinot viņu klātbūtnes efektu.

Diemžēl pēc debijas albuma „The Drums” teju vai uz karstām pēdām izdotais 2011.gada albums „Portamento”, lai arī bija labi nostrādāts un pieklājīgs, pēc iepriekš gūtajām emocijām atstāja nelielu vilšanās sajūtu. Šķiet, to saprata arī pati grupa, kas neilgi pēc tam paziņoja par radošo pauzi, kuras laikā solists Džonatans Pīrss izdeva solo singlu, kā arī iesaistījās vairākos blakus projektos, piemēram, kopā ar Trentemoller. Tagad Pīrss un viņa uzticamais draugs Džeikobs Greiems ir gatavi dot The Drums vēl vienu iespēju.

Albuma materiāls tapis kādā Ņujorkas nomalē namiņā pie ezera, kur, kā atzīst Greiems, abi atkal sapratuši, ka var darboties brīvi un The Drums spēj radīt jautrību. Gluži par jautru nenosauksi gaidāmās plates pirmo singlu „Magic”, bet tas arī ir šīs dziesmas lielākais pluss. Dziesmas ievaddaļā vēl saglabājot sev tipiskās harmonijas, turpinājumā The Drums tās nomet gandrīz pa visam, no saulaina indie-pop pārnesoties uz diezgan agresīvu post-punk. Šis noteikti nav no izcilākajiem The Drums darbiem, bet dzirdēt viņus izkāpjam no savas komforta zonas un pilnus enerģijas jau vien ir patīkami.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru