31 jūlijs, 2014

A-LIST: Jenny Hval & Susanna - I Have Walked This Body


Jenny Hval & Susanna - "I Have Walked This Body" [SusannaSonata]
(from f/c LP "Meshes of Voice", out August 18th)

Pagājušajā gadā pēc ilgāka pārtraukuma atkal starptautiskākos mūzikas izdevumos nonāca norvēģu mūziķes Dženijas Vēlas vārds, ko mēs iepriekš pazinām kā izteikti tumšās elektroniskās mūzikas projekta Rockettothesky autori. Viņas pērnā gada albums „Innocence Is Kinky” saņēma augstus novērtējumus presē, bet tā centrālais skaņdarbs „The Seer” iekļuva AMGmusic A-LISTē.

Ne mazāk talantīga un zināma Norvēģijā un ne tikai ir Vēlas kolēģe Susanna Wallumrød, kuras uzvārdu savu vājo norvēģu valodas zināšanu dēļ es nemaz nemēģināšu latviskot. Izrādās, abas pirms pieciem gadiem satikušās Ladyfest festivālā, kurā atradušas arī laiku kopīgi pamuzicēt un sacerēt dziesmas. Šīs sesijas rezultātu varēsim baudīt 18.augustā, kad iznāks abu blondo dāmu kopīgais albums „Meshes of Voice”.

Gan albuma nosaukums, gan Dženijas sacītais preses relīzē norāda uz to, ka plates centrālais spēks būs abu kolorīto balsu sapludināšana, un spilgts apliecinājums tam ir „I Have Walked This Body”. Papildinot viena otru, mainot tembrus no vienas galējības līdz otrai un izmantojot minimālas noise skaņas par pamatu dziesmas kreščendo, Džesija un Suzanna ir radījušas teju vai ārpasaulīgu noskaņu, kas biedē un vilina vienlaikus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru