17 janvāris, 2014

Fat White Family - Touch The Leather


Fat White Family - "Touch The Leather" [Hate Hate Hate]
(to be released as a single on March 3rd)

Tā varētu šķist, bet patiesībā rokmūzika nav pavisam sastagnējusi Lielbritānijā. Pērn sagaidījām izcilo Savages debijas albumu, jau pēc pāris mēnešiem iznāks Līdsas kolektīva Eagulls pirmais ieraksts, bet pagājušā gada beigās pavisam klusi, bez lielas ažiotāžas savu debijas albumu „Champagne Holocaust” izdeva Londonas kvintets Fat White Family.

Pat nav jālasa publikācijas britu presē, pietiek vien paskatīties fotogrāfijas un videoklipu YouTube, lai saprastu, ka Fat White Family ir vieni no kolorītākajiem un dīvainākajiem frīkiem, kādi britu mūzikā pēdējos gados redzēti. Pieci biedri, kas savulaik dzīvojuši pamestās Londonas mājās (skvotos), nekautrējas atklāti lietot narkotikas, koncertos mētāt beigtu cūku galvas, iejāt pabos uz ēzeļa, un par vizuālo izskatu acīmredzami neiespringst, spēlē ļoti grūti raksturojamu mūziku, kas ir tāds kā krustojums starp psihodēliju, blūzu un panku, presē visbiežāk izpelnoties salīdzinājumus ar The Birthday Party, The Velvet Underground un Spacemen 3.

3.martā iznāks grupas jaunākais singls „Touch The Leather”, un, ja var ticēt britu mūzikas žurnālistiem par neprātīgo bohēmu viņu koncertos, Fat White Family iegulstas augstā vietā manā „must-see” grupu sarakstā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru