16 janvāris, 2014

A-LIST: Weeknight - Dark Light


Weeknight - "Dark Light" [Artificial Records]
(from f/c LP "Post-Everything", out March 4th)

Otrā nedēļa 2014.gadā un AMGmusic piedāvā iepazīties ar vēl vienu interesantu apvienību, šajā gadījumā duetu no Ņujorkas Weeknight, par kuru pagaidām informācijas praktiski nav. Tamdēļ jācitē vien skopi rakstītais Artificial Records mājaslapā: „Ņujorkā bāzētais duets Weeknight jeb vienkārši Holija un Endijs rada gurdenu, tumšu popmūziku. Apvienotais sievietes/vīrieša vokāls satur gan skaistumu, gan mīklainību. Sprakšķošās ģitāras un ārpasaulīgie teksti izceļ Weeknight uz citu synth-pop grupu fona.

Protams, tā ir preses relīze, kuras uzdevums ir reklamēt grupu, turklāt mūsu rīcībā ir tikai viena Weeknight dziesma, taču grūti nepiekrist. „Dark Light” pārsteidz jau ar pirmajām taktīm, kuras veido ļoti patīkamas, distortētas ģitāras skaņas, kam pievienojas masīvi basi un abu mūziķu vokāls ar zināmas nolemtības pieskaņu: „Take one breath / Then do it again / Painful death / (...) / It’s almost over / One more night”. Taču tālāk seko patīkamākais pārsteigums. Ieskanoties dzirkstošam sintezatoram, seko piedziedājums, un dziesma no tumšas kļūst par melanholiski skaistu, mīļu un pat svinīgu.

Grupas debijas albums „Post-Everything” iznāks 4.martā. Vēl pirms tam Weeknight uzstāsies šī gada SXSW festivālā, un lai jods mani sasper, ja es viņiem nepasekošu līdzi.

1 komentārs: