11 janvāris, 2013

A-LIST: Willow Smith - Sugar and Spice


Willow Smith - "Sugar and Spice" [self-released]
(no official release info)

Nereti mēs cemmējamies par dažādu mūzikas žurnālu un portālu kādu konkrētu dziesmu uzbāzīgu reklamēšanu. Ir reizes, kad par šādām reklāmām ir jāpateicas, jo diezin vai citādi es būtu klausījies dziesmu, ko daļēji radījusi un iedziedājusi 12 gadus veca meitene, kura turklāt vēl ir slavena Holivudas aktiera meitiņa. Protams, šoreiz nospēlēja arī faktors, ka dziesmas pamatā ir Radiohead 2011.gada albuma „The King of Limbs”, manuprāt, iespaidīgākais skaņdarbs „Codex”.

I tried to be sugar and spice / But I’m melancholy and can’t do anything right” piedziedājumā un tādi teksti kā „They wanna puncture we / And then wonder why I bleed” un „Inject my soul with darkness” nudien izklausās mazliet savādi 12gadīgai meitenei, taču tad es atcerējos sevi šajā vecumā. Nekas cits kā melnas drēbes manā garderobē nebija un jo depresīvāks vai vismaz melanholiskāks bija skaņdarbs, jo lielākā topā tas atradās. Citiem vārdiem sakot, pilnīgi normāls tīņu posms.

Kas attiecas uz Vilovu Smitu, viņa ir slavenā Vila Smita jaunākā meita. Jau septiņu gadu vecumā filmējusies pirmajā filmā, bet pirms pāris gadiem kļuva par nelielu interneta sensāciju ar singlu „Whip My Hair”, kas vēlāk iekļuva Bilboard Hot 100, bet dziesmas video klips pat tika nominēts BET Awards balvai kā 2011.gada labākais klips. Neapšaubāmi, ka lielākais pluss šai dziesmai pienākas onkulim no Anglijas vārdā Toms Jorks, bet tas, cik ļoti izjusti un pieauguši Smita izdzied pašas rakstīto tekstu, nudien mazliet samulsina. Labā nozīmē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru