07 janvāris, 2013

2012.gada Decembra Singli

Sveiciens 2013.gadā!

Ar 7.janvāri arī AMGmusic atsāk darbību pēc triju nedēļu pārtraukuma, kura laikā piedzīvojumu nav trūcis. Cerams, piedzīvojumu, jo īpaši muzikālu piedzīvojumu netrūks mums visiem arī atlikušajās nieka 358 gada dienās.

Pirms ķeramies klāt 2013.gada pirmajām aktualitātēm (un to mēs darīsim jau rīt!), mazliet iesildīsimies ar dziesmām, kas palika gada topu ēnā decembrī, taču noteikti pelnījušas Jūsu uzmanību. Vēl jo vairāk tamdēļ, ka trīs no šiem Decembra singliem iekļūst AMGmusic A-LISTē, kas nozīmē, ka pretendēs uz 2013.gada Singlu Top 100.

Phosphorescent - "Song for Zula" [Dead Oceans]
(from f/c LP "Muchacho", out March 19th)

Amerikāņu mūziķis Metjū Houks, kas izdod ierakstus ar pseidonīmu Phosphorescent, ar mūziku nodarbojas jau gadus desmit, taču visu laiku pamanījies paslīdēt garām AMGmusic. Pavisam noteikti tā nenotiks ar mūziķa sesto studijas albumu „Muchacho”, kas gaidāms martā, jo to ievada vienkārši pasakaini skaists pirmais singls. Iesākusies ar citātu no slavenā Džonija Keša hīta „Ring of Fire” („Some say love is a burning thing / That it makes a fiery ring”), „Song For Zula” turpinās kā atskārsmju un pieredzes stāsts par mīlestību un, ko tā var nodarīt. Aptuveni kā, kad vecus narkomānus lūdz jauniešiem izstāstīt par savu bēdīgo pieredzi, tā teikt, iebiedēšanai. 


A$AP Rocky - "Long Live A$AP" [RCA]
(from f/c LP "Long.Live.A$AP", out January 14th)

Jaunais Hārlemas reperis Rakims Maijerss jeb A$AP Rocky pirmoreiz uzspīdēja 2011.gadā, kad iznāca kritiķu slavētais miksteips „LiveLoveA$AP”, bet tikai nākamnedēļ dienas gaismu ieraudzīs mūziķa ilgi lolotais debijas albums. Daži jau to nosaukuši par pirmo izcilo 2013.gada ierakstu. Līdz albumam mēs vēl tiksim, bet aktuālais singls un plati ievadošais titulskaņdarbs ir, šķiet, labākais, ko es no A$AP esmu dzirdējis, ja neskaita vairākas lieliskas viesošanās citu kolēģu darbos (kaut vai Schoolboy Q pērnā gada hītā „Hands on the Wheel”). Piedziedājums ir vienkārši ekselents!


Cloud Boat - "I Left For A Reason (It Escapes Me Now)" [Apollo]
(available as a free download)

Neesam vēl īsti ķērušies klāt 2013.gada jaunumiem, kā blociņā „jaunie mākslinieki, kam pievērst uzmanību” jau atrodams pirmais ieraksts. Cloud Boat ir jauns duets no Londonas, ko veido Toms Klārks un Sems Rikets. „I Left For a Reason” ir dueta otrais singls, kas seko pērn uz R&S leibla izdotajam „Lions on the Beach”. Toma Klārka vokāls „The river fell away / And washed me down” un vispār skaņdarba noskaņa nedaudz atgādina How To Dress Well daiļradi, taču drone manierē ieturētās ģitāras šo būtiski atšķir.


Grouper - "Vital" [Kranky]
(from f/c LP "The Man Who Died in His Boat", out February 4th)

Februārī gaidāms jauns Portlendas ambient/noise mūziķes Lizas Harisas jeb Grouper albums ar visai interesantu nosaukumu „The Man Who Died In His Boat”. Pirmais singls „Vital” rada burvīgu un pat mazliet hipnotizējošu noskaņu.


Chloe Howl - "No Strings" [Columbia]
(no official release info)

Visbeidzot kaut kas no popmūzikas lauciņa. 17 gadus jauna meitene Hloja Haula no Lielbritānijas, par kuru mēs noteikti dzirdēsim vēl 2013.gadā, jo vairāk tāpēc, ka viņu savā paspārnē jau paņēmis koncerns Columbia Records. Jau salīdzināta ar Adeli, Keitu Nešu un Liliju Alenu, jauniete patīkami pārsteidz ar debijas singla „No Strings” skanējumu, kas sākotnēji radīja iespaidu, ka šī ir jauna dāma no Skandināvijas. Un tas ir kompliments.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru