08 janvāris, 2013

A-LIST: Bebe Black - Deathwish


Bebe Black - "Deathwish" [Columbia]
(from f/c EP "Deathwish", out January 21st)

Šķiet, katrā gada sākumā, kad aiziet runas par iespējams jaunām uzlecošām zvaigznēm, to sarakstā ir vismaz pāris jaunas dāmas no Lielbritānijas. Visspilgtāk atmiņā palicis 2009.gads, kad slavas mākoņi vilkās ap Eliju Džeksoni (La Roux), Florenci Velču (Florence and the Machine) un Viktoriju Hesketu (Little Boots). Interesanti, ka visas trīs augstāk minētās dāmas nedaudz atgādina vēl viena jauna londoniete Bebe Black.

Meitene jau pērn publicēja savā SoundCloud vietnē vairākus skaņdarbus, taču uzspiedusi īstās pogas ar jaunāko singlu „Deathwish”, kas ievada 21.janvārī gaidāmo EP ar tādu pašu nosaukumu. Gan dēļ vokāla līdzības, gan dziesmas struktūras „Deathwish” uzkrītoši atgādina La Roux, taču atšķirībā no pēdējo aukstajiem 80’to gadu sintezatoriem, šeit ir reiviskas 90’to gadu skaņas, kas izklausās it kā Kelvins Hariss būtu pārtraucis strādāt pie konveijera un uztaisījis vienu gabalu no sirds un bez pārspīlējumiem. Starp citu, pie skaņas strādājis pazīstamais franču producents Dimitrijs Tikovojs, kas savulaik sadarbojies ar Placebo, The Horrors, Goldfrapp u.c.

2009.gadā spožu karjeru paredzēju Little Boots. Čiks no tā iznāca, tāpēc neprognozēšu, kā lietas ievirzīsies Bebe Black, jo vairāk tamdēļ, ka pārējie viņas darbi būtiski atšķiras no „Deathwish”. Tomēr jaunietei uzmanību ir vērts pievērst.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru