14 marts, 2012

A-LIST: Lemonade - Neptune


Lemonade - "Neptune" [True Panther]
(from f/c LP "Diver", out May 29th)
(available as a free download)

Ar Sanfrancisko dzimušo, bet šobrīd Ņujorkā mītošo alternative dance trijotni Lemonade pirmoreiz iepazināmies 2009.gadā, kad iznāca un AMGmusic labus panākumus guva apvienības singls „Big Weekend”, kas bija diezgan dobjš un deju zālēm piemērots, pat reivīgs skaņdarbs. Tolaik pat iedomāties nevarēju, ka no šīs grupas sagaidīsim ko tādu, ko piedāvā Lemonade jaunākais singls „Neptune”.

Tiesa, aizmetņi meklējami jau pagājušajā gadā, kad grupa nāca klajā ar fantastisku kaverversiju 90’to gadu Shai popdziesmai „The Place Where You Belong”. Tā nu sagadījās, ka šis skaņdarbs AMGmusic nokļuva vienā no mūsu melnākajiem periodiem, līdz ar to par to netika uzrakstīta ne rindiņa, bet varu pateikt, ka šis treks izpelnījās vietu A-LISTē un iekļuva arī AMGmusic 2011.gada Augusta Singlu Top 5.

Kā izrādās, šajā kaverversijā izmantotie Karību piekrastes muzikālie motīvi grupai nebūt nav nekāds jaunums. Tamdēļ Lemonade nav liekami vienā kaudzē ar Londonas vai Vācijas deju zāļu monstriem, bet gan tādiem interesantiem kolektīviem kā Twin Shadow, Delorean, Shine 2009 vai Tanlines. Turklāt, kā redzams jaunākajā darbā, ar stingrām ietekmēm R’n’B mūzikā, kas „Neptune” pat padara par visai pievilcīgo popmūzikas čārtiem. It kā Delorean būtu samiksējuši kādu Dreika skaņdarbu. Pasakaini skaisti un romantiski!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru