31 maijs, 2012

Nedēļas Izlase (21.05.12.-27.05.12.)

Sveiciens!

Kā jau stāstīju, maijs mums šogad dažādu iemeslu dēļ sanācis tāds mazliet haotisks. Tā kā straujiem soļiem tuvojas jūnijs, kurā, pirmkārt, gaidāmi lieli jaunumi, otrkārt, atsāksies ierastā jauno singlu atspoguļošana, ar steigu piedāvājam piecas iekavējušās maija nedēļas izlases, kurās bez paplašinātiem komentāriem – Nedēļas Singls, Piecas Dziesmas, ko nedrīkst laist garām un Nedēļas Remikss. Šoreiz 21.maija nedēļa.

SINGLE OF THE WEEK


Savages - "Husbands" [Pop Noire]
(released as a single on May 28th)

Brīdī, kad likās, ka Lielbritānijas rokmūziku varam apglabāt mūžīgā mierā, ar debijas singlu nāk klajā kolektīvs Savages. Šis tas interesants angļu rokmūzikā joprojām parādījās no Mančestras un citām ziemeļu pilsētām, taču Londonas roka scēna pēdējos gados bijusi garlaicīgāka nekā politiķu solījumi pirms vēlēšanām. Uz šo apgalvojumu pavisam citādi liek paskatīties Savages.

Grupas pirmais singls, kas nupat digitālā formātā nācis klajā uz leibla Pop Noire izklausās tik enerģiski, sevi pierādīt griboši un jaudīgi, ka ierauj mežonīgā dejas vilnī jau pēc pirmajām dziesmas taktīm. Kaut kādas līdzības varam vilkt ar t.s. „girl-power” rokmūzikas vilni (ala Vivian Girls, Frankie Rose u.c.), taču lielākās asociācijas „Husbands” rada ar Sleigh Bells. Tieši skaļuma, mežonības un enerģijas ziņā. Tā kā ļoti gaumīgs ir arī singla b-puses treks „Flying To Berlin”, ar milzu nepacietību gaidu šī kvarteta turpinājumu.


FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:


Icky Blossoms - "Perfect Vision" [Saddle Creek]
(from f/c LP "Icky Blossoms", out July 17th)

Dažādos projektos iesaistīties mīlošais Konors Obersts, ko mēs vislabāk zinām kā Bright Eyes līderi, 2004.gadā izdeva albumu ar Nebraskas kolektīvu Tilly and the Wall. Tad nu, lūk, šīs grupas ģitārists Dereks Presnals nodibinājis pats savu ansambli Icky Blossoms, un jūlija vidū grupa izdos savu debijas albumu, ko, starp citu, producējis TV On The Radio dalībnieks Deivs Siteks. Pirmais atklātībā nodotais singls ir ārkārtīgu labsajūtu un mieru iedvesošs, viegli narkotisks un laisks skaņdarbs, kas visvairāk silda sirdi ar savu himnisko noslēgumu („I closed my eyes / I lost my mind”), nemaz nerunājot par ar sauli pielieto un AMGmusic uzrunājošo rindiņu „There’s nothing to do / But get high in the afternoon”.



Lockah - "The Sour Drink From The Ocean" [Jeffree's]
(from f/c EP "When U Stop Feeling Like a Weirdo & Become a Threat", out June 14th)

Kā jau esmu ne vienu reizi vien uzsvēris, 2012.gadā r’n’b noskaņas lien iekšā pilnīgi visos mūzikas stilos, jo īpaši, ja iet runa par elektroniskās mūzikas virzieniem. Ārkārtīgi patīkams pārsteigums ir skotu producenta Toma Benksa jeb Lockah jaunākais skaņdarbs „The Sour Drink From The Ocean”, kas ieskandina jūnijā gaidāmo mūziķa debijas EP, ko laidīs klajā jaunais Mad Decent apakšleibls Jeffree’s. Ļoti silts skaņdarbs, kas vienlaikus liek gan aizdomāties, gan relaksēties.



Faye - "Water Against the Rocks" [Best Fit]
(to be released as a single in July)

Jo ilgāk AMGmusic pastāv, jo vairāk mani pārņem sajūta, ka popmūzikas jomā Zviedrija ir neizsmeļama. Kārtējais jaunais talants ir dziedātāja un modele Fanija Hamlina jeb Faye. Kā izrādās, jaunā sieviete uz skatuves ir jau kopš agra tīņu vecuma, kad dziedājusi grupā Play, kas savulaik uzstājusies kopā ar Destiny’s Child, N-Sync un citām tīņu tā laika kulta grupām. Sarokojusies ar producentu Montauk, Faye nāk klajā ar debijas singlu, kas nu nekādi nelīdzinās tīņu popmūzikai. „Water Against The Rocks” ir tipiski melodisks un mazliet nostaļģisks zviedru pops, kas noteikti nepazustu ne Robinas, nedz Niki and the Dove albumā.



Avicii feat. Salem Al Fakir - "Silhouettes" [Universal]
(released as a single on April 27th)

Par ko mēs tikko runājām? Par Zviedriju? Par popmūziku? Zviedru producenta un dīdžeja Tima Berglinga jeb Avicii spēlēto mūziku gan drīzāk jādēvē par euro-dance. Nu jau kādus gadus desmit AMGmusic ietur distanci pret šo savulaik arī Latvijā pārdrillēto, nereti līdz riebumam čīzīgo (sieraino) mūzikas virzienu, taču jaunākais Avicii singls „Silhouettes” nu tik ļoti piestāv ārā spīdošajai saulei, turklāt pārsteidz arī ar savu sirsnību, ka viss bez grūtībām paredzamais muzikālais fons un sintezatoru vilnis liek patīkami pasmaidīt un ar vēl lielāku nepacietību gaidīt kādu festivālu sezonai raksturīgu lietu – garus pārbraucienus mašīnā ar atvērtiem logiem un saules glāstiem.



How To Dress Well - "Ocean Floor For Everything" [Acephale]
(from f/c LP "Total Loss", out in autumn)

Kaut ko tādu laikam spēju tikai es – stipri fanot par kādu izpildītāju un tā arī nenoklausīties(!) viņa pirms nu jau diviem(!) gadiem izlaisto debijas albumu. No otras puses – ar vēl lielāku nepacietību gaidīšu rudeni, kad plānots Toma Krella jeb How To Dress Well otrais albums „Total Loss”, un baudīšu to kopā ar 2010.gada „Love Remains”. Viens no spēcīgākajiem sava žanra (ethereal-r’n’b) māksliniekiem – par to nav šaubu, klausoties arī HTDW otrā albuma pirmo singlu „Ocean Floor For Everything”.


REMIX OF THE WEEK:


Sleigh Bells - "Demons" (Diplo Remix) [Mom & Pop]

Viena no skaļākajām un griezīgākajām jaunajām rokgrupām nonākusi tāda paša raksturojuma dīdžeja un producenta rokās. Rezultāts? Uzmaniet savu skaņu sistēmu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru