11 decembris, 2012

2012: GADA REMIKSI (10.-1.vieta)

2012.GADA REMIKSU TOP 20

2.DAĻA (10.-1.vieta)


10.Canyons - "When I See You Again" (Duke Dumont Rain On Kilimanjaro Mix) [Modular]
(available as a free download)

AMGmusic rakstīja: „Jaukajā pavasara saulītē būs patīkami veldzēties pie pludmales ballīšu piemērotā britu producenta Duke Dumont remiksa jaunākajam Austrālijas dueta Canyons singlam „When I See You Again”.”


9.Arcade Fire - "Sprawl II" (Soulwax Remix) [Mercury]
(no official release info yet)

AMGmusic rakstīja:Soulwax rokās „Sprawl II” ir ieguvis tādu kā mierīgāku nokrāsu, taču papildināts ar tik interesantiem skaņu zīmējumiem, ka roka pati paceļas pagriezt šo skaņdarbu skaļāk un skaļāk.”


8.Eli & Fur - "Tonight" (Jimmy Edgar Remix) [self-released]
(available as a free download)

AMGmusic rakstīja: „Pēdējos gados Detroitas producents Džimijs Edgars vairāk uzturas Vācijas galvaspilsētā un tehno mūzikas mekā Berlīnē, kura ietekmes noteikti sajūtamas arī šajā lipīgajā, bet vienlaikus arī elektriski smacējošajā miksā Londonas dueta Eli & Fur skaņdarbam „Tonight”. Masīvi, dāmas un kungi, MA-SĪ-VI.”


7.The Twilight Sad - "Nil" (Liars Remix) [FatCat Records]
(from LP "No One Can Ever Know - Remixes")

AMGmusic rakstīja:Liars mikss „Nil” rada spēcīgu vēlmi uzstāties ar DJ setu piepīpētā, izteikti mazā klubiņā aptuveni desmit cilvēkiem. Viskijs, cigaretes un šis...”


6.Four Tet - "Lion" (Jamie xx Remix) [Text]
(from 12” vinyl „Jupiters/Lion Remixes”)

AMGmusic rakstīja:Jamie xx ir saglabājis oriģināla minimālismu, taču, tēlaini izsakoties, iepūtis tam dvēseli, piekabinot naksnīgi skumju noskaņu ar klavieru palīdzību un sev raksturīgās lauzto ritmu cilpas. Ziemas noskaņām ideāls skaņu celiņš!”


5.Elite Gymnastics - "Here, in Heaven 4 & 5" (CFCF Remix) [Acephale]
(from LP "Ruin 4", out now)

AMGmusic rakstīja: „Tik, cik oriģināls bija dejojams un pludmales ballītēm piemērots, tik pasakaini skaists, emocionāls un uz piano balstīts ir CFCF rīmeiks, kas astoņu minūšu garumā, iesaistoties arī stīgu instrumentiem, ir kā tāds mīlestības manifests, ko pat grūti nosaukt par remiksu. Šī ir kā atsevišķa dziesma, kas ir spējīga izspiest pēdējās emocijas piles no noguruša organisma, vienlaikus piepildot to ar neatsveramu mīļumu. Viens no pasakainākajiem remiksiem 2012.gadā.”


4.SALEM - "Better Off Alone" (Alec Empire Remix) [self-released]
(available as a free download
)

AMGmusic rakstīja:Vācu hardcore apvienības Atari Teenage Riot līderis Aleksands Vilks Šteinhofs jeb Alec Empire pieķēries witch-house pionieru SALEM pērnā gada singlam „Better Off Alone”, kas, protams, ir kaverversija 1999.gada eurodance hītam, ko izpildīja holandiešu Alice DeeJay. Griezīgais un tipiskā SALEM manierē ieturētais kavera oriģināls jau izpelnījās plašu AMGmusic mīlestību, iekļūstot mūsu A-LISTĒ, bet Alec Empire šo skaņdarbu pārtaisījis ekselenti piemērotu deju zālēm.”


3.Maribou State - "Olivia" (MAO Remix) [Fat Cat]
(from EP „Olivia (Remixes)”)

AMGmusic rakstīja: „Hohoooo! Esmu sagaidījis pirmo 2012.gada MASĪVO remiksu, pie kura nudien var noraut jumtu. Jau Londonas jaunā dub/bass kolektīva Maribou State oriģināls ir gana jaudīgs un interesants darbs, bet tas, ko pielicis klāt man pilnīgi nezināmais miksētājs (miksētāja? Miksētāji??) Mao, ir vārdos grūti pastāstāms. Salīdzinot ar oriģinālu, krietni melnāks, smagnējāks un naksnīgās veikums, kuru izsaka viens atslēgas vārds – BASI! Plus eleganti, gandrīz Burial manierē iepītie vokāla sempli kopā ar basiem un melno grūvu nostrādā vienkārši nevainojami.”


2.Little Dragon - "Little Man" (Clancy's Deep Haze Remix) [self-released]
(available as a free download)

AMGmusic rakstīja: „Šī pasakainās un teicamās atmosfēras veidojošo miksu darinājis Londonas dīdžejs Clancy, kam šī ir debija AMGmusic lapās. Kā savā soundcloud.com vietnē raksta pats miksa autors, šis darbs tapis jau labu laiku atpakaļ, bet nupat pieslīpēts līdz tādam līmenim, lai piedāvātu to arī klausītājiem. Perfekts balanss starp progressive house un mazliet balērisku ala John Talabot stilā ieturētu siltumu.”


1.Alpine - "Hands" (Goldroom Remix) [Ivy League Records]
(no official release info)

AMGmusic rakstīja:Alpine (nejaukt ar britu duetu Alpines) ir sekstets no Melburnas, Austrālijas, kas rada visai draudzīgu, taču mazliet tomēr garlaicīgu indī-popu. Savukārt Goldroom ir Losandželosas producents Džefs Legs, kas rada saulainu, mazliet balērisku un pavisam noteikti vasarīgu, saulainu electro/indie/pop krustojumu. Šogad pašrocīgi mūziķis izdevis EP „Angeles”, ko varat noklausīties un, ja patīk, arī iegādāties mūziķa bandcamp vietnē internetā, bet lielāko daļu laika ir aizņemts ar remiksu veidošanu citiem māksliniekiem.

Jāatzīstas, ka neesmu noklausījies ne tuvu visus Goldroom uzražotos remiksus, taču šis viņa darbs pie Alpine aktuālā singla „Hands” ir vienkārši lielisks! Iesācies kā gaisīgs, balērisks ala John Talabot agrīnās daiļrades skaņdarbs, „Hands” Goldroom miksā turpinās kā pludmales ballīšu cienīgs house hīts, ko spilgti papildina dziesmas oriģināla vokāla iestarpinājums. Vienlaikus mazliet melanholisks un tai pašā laikā arī dejām atbilstošs treks. Diemžēl gan nav informācijas, kur, kādā formātā un vai vispār šo varēs iegādāties. Taču gan jau, ka varēs. Pārāk labs ir šis mikss, lai pazustu nebūtībā!”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru