29 novembris, 2012

EP: Solange – True



Solange – „True” EP
Release date: 26/11/2012
Label: Terrible
AMG rating: 8/10

Bejonsī mazā māsiņa – šāds apzīmējums Solanžai Noulzai jau sen ir nevietā. Iespējams, ka meitenei ir palīdzējis fakts, ka vecākā māsa savulaik darbojās mega-slavenajā meiteņu grupā Destiny’s Child un pēc tam apprecējās ar bagātāko reperi, kādu šī pasaule ir piedzīvojusi – Jay-Z. Tomēr muzikāli abas māsas ir tik dažādās frontēs, cik vien var būt, darbojoties būtībā vienā mūzikas lauciņā.

Savu debijas plati „Solo Star” Solanža izdeva vēl 2003.gadā, kad jaunajai dāmai bija vien 17 gadi, taču reāli muzikāli viņu varam vērtēt pēc 2008.gada albuma „Sol-Angel and the Hadley St. Dreams”, kas jau iezīmēja dziedātājas dziļo aizraušanos ar 60’to un 70’to gadu motown un soulmūziku. Taču daudz drošāku un spēcīgāku soli Solanža spērusi ar nupat izdoto EP „True”, kas ievada nākamgad gaidāmo trešo studijas albumu.

Viena no veiksmes atslēgām „True” ir producenta izvēle. Devons Hains (viņš arī Blood Orange, viņš arī Lightspeed Champion) ir pratis Solanžas samtaino balsi un viņas mīlestību pret retro-soul lieliski savienot ar new-wave/80’s pop stilistiku, kas brīžiem ierakstam liek skanēt teju kā anestezētam Twin Shadow. Atskaitot varbūt aktuālo singlu „Losing You”, šajā EP nevienu dziesmu nevar nosaukt par hītu, taču katrs gabals ir burvīgs tieši ar savu neuzbāzību un interesanto struktūru.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru