27 novembris, 2012

A-LIST: ELVI/DUNIAN - Hit Happens



ELVI/DUNIAN - "Hit Happens" [self-released]
(no official release info)

Septembrī, rakstot par ELVI/DUNIAN A-LIST treku „Let’s Take It Snow”, noslēdzu rakstu ar teikumu: „šis varētu mierīgi kļūt par 2012.gada Latvijas labāko eksportpreci savā lauciņā”. Šo divu mēnešu laikā manus vārdus ELVI/DUNIAN apstiprinājuši divreiz – pirmkārt, ar fantastisko uzstāšanos šī gada Skaņu Mežs festivālā Palladium koncertzālē, ko dikti slavēja arī Laurel Halo. Un tagad – ar otro singlu „Hit Happens”.

Ja pēc „Let’s Take It Snow” radās domas, kur tālāk ies šis talantīgais duets, tad pirmās šaubas nodzēsa jau muzikāli krāšņā uzstāšanās minētajā koncertā. Savukārt „Hit Happens” vispār apstulbina (labā nozīmē!). Būtībā pēc struktūras šis ir house mūzikas darbs, ko es vismazāk gaidīju no ELVI/DUNIAN. Taču tāda house, ko varētu salīdzināt ar John Talabot vai pat Caribou daiļradi. Pieliekam klāt vēl perfektās „cowbell” skaņas, vēl perfektāko vokāla semplu, un salīdzinājumi ar Hyperdub leibla sastāvu nešķiet ne par kapeiku pārspīlēta.

Patīk man vilkt garumā un radīt intrigas, bet, ko tur vairs... Gads ir gandrīz galā un ir pilnīgi skaidrs, ka ELVI/DUNIAN ir AMGmusic 2012.gada „Best Latvian Artist”. Un man būtu ļoti žēl, ja tikai AMGmusic, jo šie čaļi ir apbrīnojami talantīgi – šajā gadsimtā tāda elektroniskā mūzika pie mums nav vēl radīta. Gaidam ELVI solīto EP!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru