08 jūnijs, 2012

Nedēļas Izlase (04.06.12.-10.06.12.)

Sveiciens!

Nu, ko? Jūnijs ir klāt! Lai arī šobrīd ārā nav pats karstākais laiks, vasaras smarža tiešām ir jūtama, Lielais Futbols arī ir klāt, un pat AMGmusic izskatās atdzīvojies un atgriezies. Šonedēļ vēl mazliet paslinkojām un atpūtāmies, bet tas tikai elpas ievilciens pirms nākamās nedēļas lielajiem darbiem.

Godīgi jāatzīst, ka šī nedēļas nebija pati spēcīgākā no jauno singlu viedokļa. Tomēr divi A-LIST skaņdarbi mums sazīmējās. Tāpat vēl dažas kompozīcijas, ko šonedēļ noteikti nedrīkstētu laist garām. Pavisam skumji gājis remiksu frontē, tamdēļ nedēļas remiksa vietā piedāvāšu nedēļas video. Par visu pēc kārtas zemāk!


SINGLE OF THE WEEK:


Faron Square - "Echoes Of Love" [Cuz Me Pain]
(from LP "Willys Heartbeat", out now)

Šis ir tikai kārtējais pierādījums, ka labu mūziku var atrast jebkur un nereti vietās, kurās vismazāk to iedomājies atrast. AMGmusic nav raksturīgi ielūkoties Āzijas mūzikas tirgū, taču nejauši pie mums nonākušais Tokijas projekta Faron Square singls „Echoes of Love” dod iemeslu domāt, ka tas nav pareizi. Ārkārtīgi vasarīgs, plūstošs, spalgu sintezatoru pildīts skaņdarbs, kas savieno čilveiva un trance mūzikas stilus, atgādinot gan Crystal Castles, gan Washed Out, gan vietām pat SALEM. Un pilnībā nesaprotamais dziesmas teksts ir tikai kā papildus bonuss, jo īstās vasaras dziesmās jau nav svarīgi, par ko iet runa, visu izšķir saule.



FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:


Young Galaxy - "Youth Is Wasted on the Young" [Paper Bag]
(from single "Shoreless Kid", released on June 4th)

Ak, šis savādais mirklis, kad singla b-puse ir daudz lieliskāka par a-pusi. Pavisam negaidīti ar jaunu singlu šonedēļ nāca klajā Kanādas apvienība Young Galaxy, kas AMGmusic lasītāju svaigā atmiņā noteikti vēl ir ar singliem „Peripheral Visionaries” un „We Have Everything” no pērnā gada albuma „Shapeshifting”. Joks tāds, ka a-puses skaņdarbs „Shoreless Kid” ir diezgan garāmejošs un neizteiksmīgs, taču b-pusē atrodamais „Youth Is Wasted on the Young” – gluži pretēji – enerģisks, mazliet melanholisks, sapņains un The Smiths atgādinošs hīts.



Calexico - "Para" [City Slang]
(from f/c LP "Algiers", out September 11th)

Arizonas apvienība Calexico, kas nav neko izdevusi kopš kritiķu labi novērtētā 2008.gada albuma „Carried To Dust”, paziņojusi, ka septembrī atgriežas ar jaunu plati „Algiers”. Klāt arī pirmais singls „Para”, kas vietumis izklausās kā 90’to gadu Radiohead balāde.



Grizzly Bear - "Sleeping Ute" [Warp]
(from f/c untitled LP, out Septemebr 18th)
Par nedēļas skaļāko ziņu gribētos saukt jaunumu, ka ar ceturto studijas plati septembrī atgriezīsies lieliskais Ņujorkas kvartets Grizzly Bear, kas, ja atceramies, 2009.gadā parūpējās par vienu no gada spožākajiem singliem. Jaunā, vēl vārdā nenosauktā albuma pirmais singls „Sleeping Ute” ir ļoti radošs un Grizzly Bear garā ieturēts skaņdarbs, kurā spožākais pluss ir teicamā ģitārista Daniela Rosena darbs.



Blonds - "Run" [self-released]
(from f/c LP "The Bad Ones", out August 7th)

Pērnā gada nogalē pašrocīgi izlaiduši EP „Dark Roots”, Floridas duets Blonds šobrīd mītot mūzikas mekā Ņujorkā, kur noris saspringts darbs pie apvienības debijas albuma „The Bad Ones” pabeigšanas. Atklātībā nodots pirmais singls „Run”, kas ir teju vai episks, liels un izteikti emocionāls darbs ar ģitārām, ērģelēm un spēcīgu vokālu.



Mozart's Sister - "Don't Leave It To Me" [self-released]
(from EP "Dear Fear", out now)

Parādi man savus draugus, un es pateikšu, kas esi tu pats. Šāda dogma nāk prātā, klausoties Mozart’s Sister, kas esot laba paziņa Kanādas šī gada lielākajai zvaigznei Grimes. Atmetot Grimes eksperimentālismu, Kaila Tompsone Hananta ir kā atdzīvojusies 1987.gada zvaigzne no MTV, izklausoties vienlaikus pēc Keitas Bušas, Petas Benetaras un Sindijas Loperes.



VIDEO OF THE WEEK:


Die Antwoord – „Baby’s On Fire” [ZEF Records]
(directed by Ninja & Terence Neale)

Nav šaubu, ka frīkainākais Dienvidāfrikas kolektīvs Die Antwoord ir zaudējis to spozmi un ažiotāžu, ko tas sacēla pirms pāris gadiem, parādoties pie lielās mūzikas durvīm. Taču tas, ko grupai nevar atņemt, ir fantastisko video klipu radīšana. „Baby’s On Fire” (meklējams trio otrajā albumā „Ten$ion”) vairs nepārsteidz ar dīvainiem radījumiem un baisām izdarībām, bet attēlo ģimenes ainiņu, kurā Ninja un Yolandi ir brālis un māsa. Un vecākā brāļa dzīve cieš no tā, ka ik pa laikam jāuzmana mazā nerātnule. Ģeniāla arī Jolandi pateikšanās Dievam par Sātanu (suņa vārds!) klipa sākumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru