14 jūnijs, 2012

A-LIST: Solar Year - Lines


Solar Year - "Lines" [Arbutus]
(from f/c LP "Waverly", out June 18th)

Jau sen esmu teicis, ka labprāt AMGmusic ieraudzītu kādu palīgu (labāk gan – palīdzi), kas uzrakstītu šo to par mūziku, ko nepaspēju es. Ja man būtu tā iespēja izvēlēties no visiem planētas iedzīvotājiem, nekas cits neatliktu, kā ņemt talkā... GRIMES! Šis ir jau n-tais lieliskais skaņdarbs, ko publiski ieteikusi jaunā kanādiešu zvaigzne, kura, kā uzzinājām šorīt, novembrī paviesosies arī Latvijā. Viņa pati šogad piedalījusies jau veselos trīs(!) A-LIST trekos, vēl divi par tādiem kļuvuši tieši pateicoties Klēras Bušēras ieteikumam.

Jaunākais no tiem ir duets Solar Year no Kanādas, kas pirmdien prezentēs savu debijas albumu „Waverly”, ko jau tagad visā pilnībā var noklausīties grupas SoundCloud vietnē. Konkrētais skaņdarbs „Lines”, ko vakar tviterī pasvieda Grimes, patiesībā ir bijis pieejams jau vismaz gadu, kad pērnā gada maijā tas tika iekļauts grupas debijas singla „Brotherhood” b-pusē.

„Lines” viennozīmīgi ir debijas albuma lielākais hailaits, kurā Solar Year izklausās tā, it kā The xx būtu nejauši naktī satikušies ar SALEM un pēc kopīgas apreibinošo vielu lietošanas agrā rīta stundā, pret logu sitoties lietus lāsēm, nolēmuši radīt kopīgu dziesmu. Gotiskums, ambient noskaņa, vibrējošu sintezatoru pulss – tas viss apņem kā tāds patīkami silts ūdens vēsā vakarā. Klausies dziesmu zemāk un neaizmirsti nočekot arī visu albumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru