15 jūnijs, 2012

ALBUMS: A Place To Bury Strangers – Worship


A Place To Bury Strangers – „Worship”
Release date: 11/06/2012
Label: Dead Oceans
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Lai arī Ņujorkas kolektīvs A Place To Bury Strangers dibināts pirms vairāk nekā desmit gadiem, pirmoreiz tolaik par Ņujorkas skaļāko grupu dēvētie jaunieši mūzikas apritē izlauzās 2007.gadā, kad iznāca APTBS debijas albums, kurš izpelnījās plašu mūzikas žurnālistu sajūsmu un neizbēgamos salīdzinājumus ar The Jesus And Mary Chain un citām grupām, kas savā mūzikā sakausējušas shoegaze, post-punk un noise-rock nianses.

Nekas diži nav mainījies arī piecus gadus vēlāk, kad iznācis trešais trijotnes albums „Worship”. Grupa akurāti pieturas pie mežonīgas skaņu sienas, spiedzošām ģitārām un dobjām basa līnijām, taču arī jaunajā platē APTBS ir saglabājuši savu galveno trumpi – melodijas, kas spraucas ārā pat no šāda trokšņa. Tamdēļ neceļas roka pārmest grupai tās virzienā nereti pausto viedokli, ka šeit iesaiņojums (skaņa) uzvar saturu.

„Worship” noteikti nav albums, pie kā gūt patīkamu atpūtu vai ko atrādīt draugiem svētdienas piknikā. Šeit ir tumšas dejas, sapņi, kas robežojas ar murgiem un agresija, kas balansē uz izvirduma robežas. Tas viss ietērpts spēcīgā muzikālā iesaiņojumā, kas brīžiem aizpeld Joy Division skumju, brīžiem Nine Inch Nails eksplozijas, bet visbiežāk underground šūgeiza virzienā. Esmu pilnīgi drošs – ja jums patika iepriekšējie APTBS ieraksti, patiks arī šis!”

Skaties videoklipu „You’re The One”:



Vēl šonedēļ AMGmusic noklausījās:

Hot Chip - In Our Heads [Domino]
AMGmusic rating: 7/10

Future of the Left - The Plot Against Common Sense [Xtra Mile]               
AMGmusic rating: 6/10

Bobby Womack - The Bravest Man In The Universe [XL]
AMGmusic rating: 6/10

Light Asylum - Light Asylum [Mexican Summer]
AMGmusic rating: 6/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru