12 jūnijs, 2012

A-LIST: Frank Ocean - Pyramids


Frank Ocean - "Pyramids" [Def Jam]
(from f/c LP "Channel Orange", out July 17th)

Ārkārtīgi, ārkārtīgi žēl, ka pagājušais gads AMGmusic iznāca tāds pustraks. Protams, daudzu iemeslu dēļ žēl par to, bet noteikti arī tāpēc, ka jūtos parādā Frenkam Oušenam par to, ka praktiski neuzrakstīju par viņu ne vārdiņa, lai arī šis hip-hop apvienības OFWGKTA dalībnieks bija pelnījis to gan par ļoti baudāmo miksteipu „Nostalgia, ULTRA”, gan jo īpaši par fantastisko singlu „Novocaine”, kas noteikti ir viens no 2011.gada spožākajiem darbiem.

Pēc dažādām spekulācijām un minējumiem, pagājušās nedēļas nogalē talantīgas r’n’b dziedātājs beidzot oficiāli paziņoja, ka 17.jūlijā uz leibla Def Jam gaidāms viņa debijas albums „Channel Orange”, bet jau dienu vēlāk par velti dāvāja tā pirmo singlu – gandrīz desmit minūšu(!) garo treku „Pyramids”. Ar garām dziesmām parasti ir tā – vai nu tās ir īsti opusi un teju vai sava žanra ģenialitātes paraugi, vai arī nevajadzīgi izstiepti garlaicības kalngali.

Šis bez jebkādām šaubām ir pirmais gadījums! „Pyramids” būtībā ir divdaļīgs skaņdarbs, kas ieturēts ļoti gaumīgā un atmosfēriskā stilā un parāda praktiski visas Frenka Oušena spēcīgākās puses – patīkamus, grūvīgus, taču neuzbāzīgus bītus, fantastisku vokālu, melodisku piedziedājumu un melanholisku noskaņu. Ja pirmā dziesmas puse ir domāta deju zālēm, tad otrā ir atkailināta, seksuāla r’n’b balāde ar fantastisku noslēdzošo „She’s working at the Pyramid / Tonight”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru