24 aprīlis, 2012

A-LIST: Purity Ring - Obedear


Purity Ring - "Obedear" [4AD]
(from f/c LP "Shrines", out in July)
(available as a free download)

Dažreiz skaņdarbs ir tik mežonīgi skaists, ka, to pirmoreiz klausoties, acīs nez kāpēc sariešas asaras. Var jau norakstīt to uz manu emocionalitāti, bet var arī teikt, ka Purity Ring ir atraduši perfekto recepti, kā savienot trīs jau sen savienotus komponentus – dabstepu, r’n’b un popmūzikas melodiju, kas šoreiz ir Purity Ring galvenā veiksmes atslēga. Tik sasodīti lielisks piedziedājums ir jāmeklē ar uguni.

Par Kanādas pilsētas Edmontonas duetu, ko veido Megana Džeimsa un Korins Rodiks, AMGmusic pirmoreizrakstīja precīzi pirms gada, lai gan pēc visas sūtības būtu bijis jāraksta jau pērnā gada janvārī, kad duets nodeva atklātībā debijas treku „Ungirthed”. Tolaik tas paslīdēja garām AMGmusic neatreferēts, toties vērsām jūsu uzmanību uz pīkstošā un skanošā „Ungirthed” b-puses skaņdarbu „Lofticries”, ko pirms gada salīdzināju ar „ekstazī saēdušos The Knife”.

Jūlijā iznāks jauniņo kanādiešu debijas albums „Shrines”, un atliek tikai minēt, kādā virzienā šis albums būs ievirzīts. Ja pirmie treki izklausījās kā savdabīga spēlēšanās ar elektroniku un dabstepa ritmiem, tad, kā jau minēju, „Obedear” ir izcila popmūzikas melodija, kas ieģērbta ārkārtīgi skumjā, bet vilinošā muzikālā ietērpā, saglabājot sev uzticamos klikšķus un pīkšķus. Kaut kas no Grimes, kaut kas no Burial, kaut kas no SALEM, kaut kas no Jessie Ware... Bet rezultāts ir absolūti fantastisks!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru