21 aprīlis, 2011

Nedēļas Izlase (18.04.2011. – 24.04.2011.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #16 (18.04.2011. – 24.04.2011.)

Sveicināti!

Vispirms jau sveiciens Lieldienās AMGmusic draugiem! Kā absolūts nekristietis, bet liels brīvdienu cienītājs novēlu būt prātīgiem un dodoties atpūsties atcerēties paņemt līdzi kalendāru, kurā ar melnu apli apvilkta nākošā otrdiena! Tajā dienā būs jāatgriežas darbā! Un vēl – be kind to your health! :)

Pilnīgi citu iemeslu dēļ, bet īpaša būs arī šī, nu jau sešpadsmitā AMGmusic Nedēļas Izlase! Šoreiz, tā kā ir sakrājies vesels lērums ļoti, ļoti labu dziesmu, sastāvēs tikai un vienīgi no jaunajiem singliem. Kā jau esmu ne vienu reizi vien teicis, AMGmusic briest pārmaiņām uz vasaras sezonu, tamdēļ citām lietām (albumiem, EP, klipiem, remiksiem utt.) pagaidām gluži vienkārši neatliek laika.

Šonedēļ AMGmusic fonotēka papildinājās ar 18 jauniem skaņdarbiem, no kuriem esmu atlasījis 10 labākās dziesmas, kas Tev jādzird, pirms doties garajās brīvdienās. Piecas dziesmas, ieskaitot Nedēļas Singlu, no t.s. A-LISTes, savukārt vēl pieci skaņdarbi no B-LIST groziņa. Izkārtojam sev nepilnu stundu atpūtai, atveram alus pudeli un ķeramies klāt!


TRACK OF THE WEEK:

Cults - "Abducted" [Columbia]
(from f/c LP "Cults", out on June 7th)
(released as a limited edition 7” vinyl on April 16th)

Ņujorkas twee-pop duets Cults pēc trim pēc kārtas saulainiem 60’to gadu cukur-popa hītiem nāk klajā ar savu, atļaušos apgalvot, spēcīgāko singlu karjerā – sirdi plosošu drāmu „Abducted”, kas ieskandina nu jau rokas stiepiena attālumā esošo, jūnijā gaidāmo debijas albumu „Cults”. Sīkāk par dziesmu lasi šeit.


A-LISTED TRACKS:

Handsome Furs - "What About Us" [Sub Pop]
(from f/c LP "Sound Kapital", out on July 28th)
(available as a free download)

Wolf Parade radošais pārtraukums nav nekāda sliktā ziņa! Tas tikai nozīmē, ka grupas solistam un ģitāristam Denam Bekneram ir bijis laiks ierakstīt jaunu materiālu projektam Handsome Furs, kurā bez viņa darbojas arī Beknera kundze Alekseija Perija. Abu jaunākais disks iznāks jūlija beigās, bet pirmais singls „What About Us” ir grūvīgs, dejojams un baudāms, viegli melanholisks sintpops. Sīkāk par dziesmu lasi šeit.



Johan Agebjorn feat. Lake Heartbeat - "Watch The World Go By" [LOEB]
(from f/c LP "Casablanca Nights", out on May 10th)
(released as a digital single on April 11th)

Johans Agebjerns līdz šim bija plašāk pazīstams kā mūzikas producents, kura redzamākais darbs bija dziedātājas Sallijas Šapiro komerciāli veiksmīgais 2009.gada albums „My Guilty Pleasure”, kur Agebjerns bija ne tikai producents, bet arī lielākās daļas dziesmu autors. Maijā klajā nāks viņa debijas solo ieraksts „Watch The World Go By”. Sīkāk par dziesmu lasi šeit.



My Morning Jacket – „Circuital” [ATO]
(from f/c LP „Circuital”, out on May 30th)
(available as a free download)

Maija izskaņā ar jaunu plati atgriezīsies arī amerikāņu apvienība My Morning Jacket Spriežot pēc pirmā, vairāk nekā septiņu minūšu garā singla, kas tagad apmaiņā pret nieka e-pasta adresi lejupielādējams bez maskas, arī šis albums jāatzīmē kā „obligātā klausāmviela”. Gana dvēseliski, gana interesanti un gana aizkustinoši.



PJ Harvey - "The Glorious Land" [Island]
(released as a digital single on April 18th)

Ko tur ko liegties – „The Glourious Land” nav labākais skaņdarbs Pīdžejas Hārvijas jaunākajā albumā „Let England Shake”. Tik vien tāds „nieks”, ka šis albums joprojām atrodas 2011.gada albumu saraksta 1.vietā AMGmusic. Neviens vēl par karu nav dziedājis tik izjusti, tik brutāli un tik patiesi! „How is our glorious country ploughed? / Not by iron ploughs / Our land is ploughed by tanks and feet”.



B-LISTED TRACKS:

The Rosebuds - "Second Bird Of Paradise" [Merge]
(from f/c LP "Loud Planes Fly Low", out on June 6th)
(available as a free download)

The Rosebuds ir jauns duets no Reilijas, ASV, kuru debijas albums iznāks jau pēc pusotra mēneša uz leibla Merge Records. Tā aktuālais, par velti pieejamai singls atsauc atmiņā uzreiz divus teicamus un hrestomātiskus 90’to gadu soundtrekus – „Romeo & Juliet” un „Cruel Intentions”. Tāds melanholisks un pieaudzis indī roks ar 90’to gadu Radiohead noskaņu.



Foster The People - "Houdini" [Columbia]
(from f/c LP "Torches", out on May 23rd)
(released as a digital single on April 1st)

Maijā iznāks debijas albums arī Losandželosas indie pop trijotnei Foster The People, ar kuriem Jūs nedaudz iepazīstināju janvārī – tolaik grupas dziesma „Helena Beat”, lai arī nesasniedza A-LISTi, pamanījās izcīnīt 19.vietu janvāra singlu topā. Akurāt tik pat baudāms un vasarīgs arī jaunākais singls „Houdini”.


Is Tropical - "The Greeks" [Kitsune]
(from f/c compilation "Kitsune Maison 11", out on May 16th)
(available as a free download)

Atmiņa nav mans stiprākais trumpis! E-pastā saņemot jaunāko Is Tropical singlu „The Greeks”, nespēju atcerēties, kas tā par grupu. Gūgle un AMGmusic lapa palīdzēja – tā ir tā pati Londonas apvienība, kas pērn novembrī aizkļuva līdz augstajai 7.vietai singlu topā ar lielisko dziesmu „South Pacific”. „The Greeks” ir mazāk lirisks, vairāk enerģisks un dejojams, bet diez vai tāpēc sliktāks. Nu, varbūt mazliet!


Nero - "Guilt" [Mercury]
(released as a digital single on April 22nd)

Piederu pie to dubstep mīļotāju pulka, kas nelec aiz sajūsmas par šī mūzikas stila arvien biežāku viesošanos čārtu tabulu virsotnēs, pateicoties Magnetic Man, Katy B un citiem. Vēl lielāka skepse man bija pret Londonas duetu Nero, taču jaunākais singls „Guilt” pirms nedēļas izrādījās viens no TOP skaņdarbiem, ieskandinot pirmo oficiālo pavasara ballīti Jūrmalā. Domāju, ka diskotēkās šovasar dzirdēsit ne vienu reizi vien! Masīvi!


Purity Ring - "Lofticries" [Transparent]
(from 7'' vinyl single "Ungirthed", out on April 18th)

Diemžēl janvārī tā arī nesanāca uzrakstīt par jauno projektu Purity Ring, ko izveidojusi bijusī grupas Gobble Gobble dalībniece Megana Džeimsa. Tolaik par mūzikas blogu sensāciju kļuva viņas debijas singls „Ungirthed”. Klikšķiem, saulaini dabstepīgiem bītiem (jā, tādi arī eksistē!) pildītais electro-pop singls tagad izdots septiņu collu plates izskatā, un b-pusē atradīsit šo – lēnāko un naksnīgāko treku „Lofticries”, kas gan turpina skanēt tā it kā The Knife būtu apēduši ekstazī tabletes un pievērsušies dabstepam.


PĀRĒJIE B-LIST TREKI ŠONEDĒĻ:

Kingdom - "Stadium Pass" [Enchufada]
The Good Natured - "Wolves" [TGN Records]
The Yellow Dogs – „Gastronomic Meal” [self-released]
Tim & Jean - "Come Around" [Publica Records]
Wild Nothing - "Gruesome Castle" [Captured Tracks]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru