09 septembris, 2011

SINGLE OF THE WEEK (05.09.-11.09.)

SINGLE OF THE WEEK



HEALTH - "Goth Star" (Pictureplane Cover) [Lovepump United]

(available as a
free download)

Dažreiz jau tā ir – tās mūzikas ir tik daudz, ka viss sāk lipt kopā un putroties. Nedēļas sākumā, iekļaujot „Goth Star” AMGmusic A-LISTē, nu nekādi nevarēju atcerēties, uz kādas slavenas dziesmas sempla balstās šis skaņdarbs. Protams, tā ir leģendārā sintezatora tēma no 1987.gada Fleetwood Mac dziesmas „Seven Wonders”! Turklāt arī vietām dzirdamais, semplētais sieviešu vokāls, protams, pieder Stīvijai Niksai.

Atgādināšu, ka oriģinālā „Goth Star” ir meklējama Kolorādo mūziķa Trevisa Egidija jeb Pictureplane 2009.gada albumā „Dark Rift”. Savukārt Losandželosas noise-rock apvienības HEALTH versijā „Goth Star” vokāla semplus papildinājis melanholisks dziedājums, kā arī zudis treka asais trokšņainums ala Crystal Castles stilā, kas tagad vēl vairāk ļauj izbaudīt šī treka divus galvenos plusus – dobjo un masīvo sintezatoru, kā arī minēto Fleetwood Mac semplu. Rezultātā HEALTH rokās „Goth Star” ieguvis pat himnisku skanējumu!

GOTH STAR by HEALTH


3 FOR THE WEEKEND:

Šonedēļ atgriežamies arī pie sen nebijušās sadaļas „3 for the Weekend” jeb trim skaņdarbiem, pie kuriem es iesaku piektdienas (vai sestdienas) vakarā aut kājas, gludināt kreklu, iemalkot kokteilīti, uzlikt meikapu un doties dzīvē. Kā jau ierasts, treki publicēti tādā secībā, kādā es tos spēlētu diskotēkā. Šoreiz tie ir: vienīgais hailaits no The Rapture albuma „In The Grace of Your Love”, lielisks Stay+ remikss, kā arī kāds klasisks hīts, kas uzjundīja pamatīgas atmiņas man šorīt. Proti, Junkie XL mikss 2003.gada Deiva Gāna singlam „Dirty Sticky Floors”. Man tad bija vien 19 gadu, bet es biju saprātīgāks nekā tagad, neļaujot sev pielaist nevienu pārāk tuvu klāt, jo neprātīgas mīlestības sekas ir daudz skarbākas par, piemēram, narkotiku lietošanas sekām. Nebeidzamas ballītes un fantastiskas atmiņas no tā laika.


The Rapture – „How Deep Is Your Love” [DFA]
(from LP „In The Grace of Your Love”)

Junior Boys - "Banana Ripple" (Stay+ Remix) [Domino]
(from 12" "Banana Ripple", out September 26th)

Dave Gahan – „Dirty Sticky Floors” (Junkie XL Vocal Remix Edit) [Mute]
(from „Dirty Sticky Floors” CD single; 2003)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru