05 septembris, 2011

A-LIST: HEALTH - Goth Star


A-LIST: HEALTH - "Goth Star" (Pictureplane Cover) [Lovepump United]
(available as a free download)

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no Losandželosas noise-rock apvienības HEALTH, kas savulaik mūs priecēja gan ar fantastiskiem skaņdarbiem, gan vizuāli meistarīgiem klipiem. Grupas pēdējais albums „Get Color” datēts ar 2009.gadu, tiesa, pērn iznāca arī remiksu albums „HEALTH::DISCO2”, kas gan īpašu prieku vismaz man neizsauca (atšķirībā no „Disco” pirmās izlases).

Dziesma „Goth Star” oriģinālversijā meklējama cita amerikāņu mūziķa, Kolorādo mūzikas scēnas dalībnieka Trevisa Egidija jeb Pictureplane 2009.gada albumā „Dark Rift”, ko cilvēki, kas albumu ir dzirdējuši (es neesmu to skaitā), sauc par vienu no plates burvīgākajiem mirkļiem. Pictureplane labie draugi un kolēģi HEALTH jau labu laiku kā „Goth Star” izpildot koncertos, taču beidzot šī dziesma ierakstīta arī studijas versijā, turklāt pieejama lejupielādei par baltu velti.

Tā kā gan Pictureplane, gan HEALTH spēlē trokšņainu mūziku (tiesa, kamēr pirmais vairāk velk uz new wave un electro, tikmēr pēdējie tomēr uz rokmūziku), šī kaverversija sanākusi gana līdzīga oriģinālam. Lielākā atšķirība – vokāla semplus papildinājis melanholisks dziedājums, kā arī zudis treka asais trokšņainums, kas tagad vēl vairāk ļauj izbaudīt „Goth Star” izcilo melodiskumu. Starp citu, noteikti iesaku arī Pictureplane šī gada albumu „Thee Physical”, kas klajā nāca jūlijā, - viens no vasaras labākajiem ierakstiem!

GOTH STAR by HEALTH

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru