09 septembris, 2011

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (05.09.-11.09.)

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (05.09.-11.09.)


Elite Gymnastics – „Ruin”


Release date: 06/09/2011
Label: Acephale
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Šis albums būtībā sadalāms divās daļās, turklāt katra piemērota atšķirīgam dvēseles stāvoklim. Pirmajā atradīsit sešas nenopulētas bealeric / chillwave dziesmas, kas spēlējās ar dažādiem sempliem, 90’to gadu jungle un house mūziku (starp citu, par vienu no lielākajiem elkiem mūzikā Elite Gymnastic nosauc The K.L.F.!), agrīno shoegaze un 80’to gadu sintezatoriem. Turpretī otrā daļa ir ārkārtīgi naksnīga un dobja, taču nekādā gadījumā ne smagnēja mūzika. Tieši pretēji, neskatoties uz dub motīviem, šī plates puse, manuprāt, ideāli kalpos naktīm pēc ballītes, kad tā vien rodas vēlme atgulties, skatīties debesīs vai griestos un izslēgt apkārtējās problēmas.”

Plašāk par albumu šeit.




Instrumenti – „Tru”


Release date: 30/08/2011
Label: self-released
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Islandē ierakstītais un Londonas slavenajā „Abbey Road” studijā māsterētais Instrumenti debijas albums „Tru” neapšaubāmi ir viens no pēdējo gadu gaidītākajiem ierakstiem latviešu mūzikā. Tiesa, tiem, kas Instrumenti daiļradei ir cītīgi sekojuši līdzi, šeit pārsteigumus lieki meklēt – platē atrodami visi iepriekš zināmie singli un pat viss 2009.gadā izdotā EP „Pandemiya” saturs. Līdz ar to faktiski par vienīgo teicamo atklājumu kļūst izcili veidotais, albumu ievadošais „Medicine”. Šeit arī atduramies pret „Tru” lielāko mīnusu – albums ir gana garš (gandrīz stunda) un visdažādāko ietekmju (sākot no Maikla Džeksona, beidzot ar operu) pildīts, kas platei piešķir nedaudz saraustītu „Best Of” izlases piegaršu. Tomēr jebkurā gadījumā šis ieraksts ir gana spēcīgs arguments, ka Instrumenti ir labākais, kas ar Latvijas popmūziku noticis pēdējos desmit gados. It īpaši jau skanējuma ziņā.”




The Drums – „Portamento”


Release date: 05/09/2011
Label: Island
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Ja pagājušajā gadā The Drums parūpējās par teicamu skaņu celiņu vasarai, tad ar savu otro albumu „Portamento” ir radījusi lielisku rudens ierakstu. Tas jau vietām gan bija manāms arī „The Drums” albumā, bet „Portamento” grupa vēl skaidrāk demonstrē savu melanholisko, skumjo pusi, radot vēl ciešākas asociācijas ar 80’to gadu ģitārmūziku The Smiths un The Cure mērcē. Var jau piekrist dažam labam mūzikas žurnālam, kas saka, ka The Drums ir tikai viena dziesma, kuru viņi albumos izspēlē dažādās versijās, taču kaut kas liek domāt, ka līdzīgi kā pērn, arī šogad noskaņu dēļ The Drums no AMGmusic atskaņotāja tuvuma tik drīz nepazudīs. Māk viņi uzminēt garastāvokli.”




Fruit Bats – „Tripper”


Release date: 05/09/2011
Label: Sub Pop
AMG rating: 6/10

AMGmusic komentārs: „Piektais Čikāgas folk-rock kolektīva Fruit Bats studijas albums „Tripper” (labi skan latviešu valodā!) nepiedāvā nekādus pārsteigumus. Visticamāk, patiks žanra cienītājiem, kuri noteikti atradīs atsauces uz Boba Dilana daiļradi, bet diez vai piesaistīs jaunus fanus, kam šis ieraksts drīzāk atgādinās Fleet Foxes b-pušu dziesmu kompilāciju. Lai gan jāatzīst, ka albuma otrā puse ar tādiem skaņdarbiem kā „The Banishment Song” un „Wild Honey” aizkustina.”




The Rapture – „In The Grace Of Your Love”


Release date: 05/09/2011
Label: DFA Records
AMG rating: 5/10

AMGmusic komentārs:The Rapture trešajā un pirmajā albumā kopš 2006.gada tikai attāli atgādina to dance-punk apvienību, kas 2003.gadā uzsāka post-punk atdzīvināšanas vilni mūzikā. Izstiepts, lielākoties tukšs un brīžiem nomācošs ieraksts, kuru no pilnīgas izgāšanās paglābj tā veiksmīgais noslēgums, tai starpā lieliskais, himniskais plates pirmais singls „How Deep Is Your Love?”, kas faktiski ir vienīgais albuma hīts.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru