15 oktobris, 2010

3 FOR THE WEEKEND (15.10.2010)

3 For The Weekend



Kamēr šīs nedēļas singlu apskats ir nedaudz aizkavējies (šonedēļ bija viena traka nedēļa + singlu apskatā ir... 24(!) dziesmas, tai skaitā viens reāls Gada Singla pretendents!) un tiks pasniegts visticamāk rīt, piedāvāju trīs skaņdarbus, ar ko ieskandināt savu uzticamāko sabiedroto – nedēļas nogali. Starp daudzajiem deju trekiem šoreiz uzmanība pievērsta tiešām ļoti eklektiskām un savdabīgām kompozīcijām. Tā nu tas ir - pēdējā laikā par manu sauklis kļuvis „Fuck dance! Let’s art!”.


Caribou – „Leave House” (Motor City Drum Ensemble Remix) [City Slang]
(from „SwimRemixes” LP, out in November)

Viens no šī gada labāko albumu īpašniekiem – Dens Sneits jeb Caribou – drīzumā izdos remiksu plati „SwimRemixes”, kurā burvīgos albuma „Swim” elektroniskos šedevrus pārveidojuši tādi zināmi producenti kā Junior Boys, Gold Panda, Ikonika u.c. „SwimRemixes” veikalu plauktos nonāks 1.novembrī, bet šobrīd atklātībā parādījies pirmais albuma auglis – „Leave House” Motor City Drum Ensemble remiksā. Piebildīšu, ka šo lielisko, 8 minūšu garo tech-house miksu var atrast arī šonedēļ izdotajā „Sun” platē uz City Slang leibla. Šeit treku iespējams arī lejupielādēt bez maksas.



Zinja Hlungwani – „N'wagezani My Love” [Honest Jon's Records]
(from „Shangaan Electro” compilation, out now)

Ar katru gadu arvien vairāk AMGmusic sajūsminās par mūziku, kas atceļo pie mums no tālās un karstās Āfrikas. Shangaan deju mūzikas saknes meklējamas Dienvidāfrikā, kur Limpopo provincē mīt... nudien nezinu, kā tad pareizi latviski būtu viņus saukt. Šangāņi? Paliksim pie šāda mana izdomājuma. Vasarā uz Honest Jon’s Records izdotā izlase Shangaan Electro: New Wave Dance Music From South Africa joprojām atrodas AMGmusic listē pie nenoklausītajiem šī gada ierakstiem, bet tajā atrodamā Zindžas Hlungvani dziesma „N’wagezani My Love”, kuru nejauši uzgāju šīs nedēļas sākumā, ir vienkārši teicama!



Matthew Herbert – „Marlies Hoeniges” [Accidental]
(from „One Club” LP, out now)


Britu avangarda mūziķis Metjū Herberts nupat kā laidis klajā otro daļu savai triloģijai „One”. Ja pirmajā daļā „One One” Metjū Herberts spēlējās ar savu vokālu un dažādām eksperimentālām skaņām (gribēju jau rakstīt: „spēlējās ar sevi”, bet tas laikam izklausītos visai divdomīgi...), tad otrās daļas „One Club” materiāls sastāv tikai un vienīgi no naktsklubos ierakstītām skaņām un sempliem. „Marlies Hoeniges” varētu raksturot kā The Chemical BrothersDo It Again” krustojumu ar Oscar G & Ralph Falcon 2003.gada klubu grāvēju „Dark Beat”. Nezinu, kā Herberta kungs to panāk, bet šis skaņdarbs ir tik interesanti būvēts, ka to gribas klausīties vēl un vēl. Turklāt ne tikai klausīties, bet arī ritmiski klanīties līdzi!




Vēl šai nedēļas nogalei AMGmusic iesaka:

Caribou – „Odessa” (Junior Boys Remix) [City Slang]
The Ting Tings – „Hands” (Passion Pit Remix) [free download]
Chapel Club – „All The Eastern Girls” (RAC Remix) [Polydor]
Sleigh Bells – „Tell 'Em” (Kingdom Remix) [free download]
Fukkk Offf – „Brain Rock” [Coco Machete Records]
Tom Deluxx – „Wasted” (South Central remix) [Freakz Me Out]
ZZT – „ZZafrika” [Turbo Recordings]
Crystal Castles – „Baptism” (Punks Jump Up Remix) [Polydor]
Shit Robot – „Tuff Enuff” (Long Version) [DFA Records]


Rīt pa dienu gaidiet Nedēļas Singlu Apskatu!

Tikmēr uzvedieties godīgi un, ja šovakar nav prāts uz dejām un trakulībām, piedāvāju arī šīs nedēļas Saulrieta Dziesmu. Kā izrādās, The xx dziesmas skan neticami skaisti ne tikai viņu pašu, bet arī starptautiski slavenu mega-populāru dziedātāju izpildījumā. Ticiet vai nē, bet pat Šakiras versijā „Islands” skan pasakaini burvīgi! Ieraksts no šī gada Glastonberijas festivāla, kur slavenā kolumbiešu dīva dziesmu pieteica ar vārdiem „it’s from one of my favourite bands out there – the xx”. Gaume, izrādās, laba meitenei!

Nedēļas Saulrieta Dziesma:

Shakira – „Islands” (The xx cover) [bootleg version]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru