15 aprīlis, 2010

CLASSIC HIT: Oscar G & Ralph Falcon - "Dark Beat" (2003)

Oscar G & Ralph Falcon – „Dark Beat” [Twisted; 2003]


Pavisam nejauši šodien uzzinājis, ka milzīgajam AMG 2003.gada hītam „Dark Beat” parādījies pavisam jauns remikss (turklāt, no kā! No maniem tā paša laika mīluļiem house mūzikā – spāņu dueta Chus & Ceballos!), nespēju atturēties nepiedāvājis Jums šo dark tribal spridzinošo, minimālo skaņdarba oriģinālu šīs nedēļas „Classic Hit” ietvaros.

Piebildīšu, ka šis treks 2003.gada februārī izcīnīja 1.vietu tā laika iknedēļas AMG TOP 10. Un, lūk, ko es toreiz rakstīju par „Dark Beats”:

Oskars Gītens un Ralfs Falkons savu ceļu izlauza 1996.gadā, ienākot ASV deju scēnā ar hītiem „Fired Up!” un „The Way” kā Funky Green Dogs. Abi draugi darbojās kā producenti un miksētāji jau kopš 90’to gadu sākuma savā leiblā Murk Recordings, ražojot remiksus tādām slavenībām kā Pet Shop Boys, Madonna, The Beloved u.c., bet tieši ar projektu Funky Green Dogs O.G. un R.F. kļuva zināmi plašākai sabiedrībai.

„Dark Beats”, plate, kuru abi dīdžeji pirmoreiz izlaiž zem saviem īstajiem vārdiem, tika veidota speciāli 2002.gada Miami Winter Music konferencei, bet jau pirms tās par šo gabalu safanojās Denijs Tenaglia, kurš faktiski bija tas, kas pērnās vasaras beigās ASV „Dark Beats” pārvērta milzīgā hītā. Patlaban „Dark Beats” ir iekarojis arī Eiropu, par godu kam uz leibla Twisted janvāra sākumā tika atkārtoti izdota šī plate.


Saglabāju visus izteiksmes līdzekļus un pārkopēju tolaik rakstīto 1:1. :) Nav ne jausmas, vai tiešām slavenais amerikāņu house dīdžejs Tenaglia padarīja šo par hītu, taču vismaz L-57 tas bija liels hīts. Atceros tikai, ka tolaik, kad galvenais informācijas avots mūzikā vēl bija radiostacijas nevis internets, šo dziesmu atradu Bogdana Tarana raidījumā „Dance Box”, kur tas, ja nemaldos, kļuva par nedēļas „Power Play”.

Oscar G & Ralph Falcon

Ļoti dobja, masīva un elektrizējoša atzīšanās atkarībā no basiem („I feel it deep inside me / I wanna ride it / Can´t fight it / I might as well relly on the drum beats / DJ, pump the low end frequency / Can’t hide it / I won’t deny it / Cause I’m addicted to drums / And i´m a slave to the dark beat”) minimālā tribal/tech house sajaukumā, kas tolaik, atskaņota uz plašu atskaņotāja, patiešām rāva nost jumtu. Šajā video nedaudz saīsināta versija (oriģināls ir teju 10 minūtes garš). Kulminācija pēc 3:20, kad sākas roku plaukšķināšana. Uhh, kas darījās deju zālē toreiz! Eh, atmiņas, atmiņas...


P.S. Starp citu, Chus & Ceballos remikss vispār blakus nestāv oriģinālam!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru