27 jūlijs, 2010

Otrdiena, 27.jūlijs

Sveiciens!

Man patīk saule. Man patīk arī apkārtējie cilvēki, bet ne tad, ja viņi sāk uzbāzties un kļūt nekaunīgi. Tas pats ir ar sauli. Nu pietiks varbūt?

Šodienas AMGmusic muzikālajā kastē pavisam karsts Grinderman singls, tāpat arī Die Antwoord pirmais oficiālais ieraksts, jauns dubstep žanra hīts, kā arī jaunākais Caribou videoklips un viens par velti pieejams MP3. Ķeramies klāt?


HOTTEST NEW TRACK:

Grinderman – „Heathen Child” [Mute]
(forthcoming single, out in September)



Grinderman – būtībā tas pats Nick Cave & The Bad Seeds, vien mīnuss trīs šī kolektīva dalībnieki – 13.septembrī atgriezīsies ar otro studijas ierakstu („Grinderman 2”), kas sekos pirms trim gadiem izdotajam debijas albumam. Atgādināšu, ka Grinderman atšķiras no Nick Cave & The Bad Seeds ne tikai ar mazāku dalībnieku skaitu, bet arī daudz raupjāku un mežonīgāku skanējumu, kas kaut kur sasaucas pat ar The White Stripes daiļradi un nekādi nu nelīmējas kopā ar pēdējos gados ierastajām Keiva melanholiskajām un slepkavnieciskajām balādēm.

Jaunās plates pirmais singls ir blūza un garage rock caurvītais „Heaten Child”, kurš plates formātā būs pieejams nedēļu pirms albuma iznākšanas – 6.septembrī. Pagaidām dziesmu var noklausīties AMGmusic:



AKTUĀLAIS IERAKSTS:

Die Antwoord – „5” EP

Release date: 26/07/2010
Label: Interscope Records
AMG rating: 7/10

Die Antwoord var patikt, var nepatikt, bet noliegt viņu fenomenu nav iespējams – gada laikā kļuvuši par vienu no interneta blogosfēras apspriestākajiem muzikālajiem kolektīviem, paspējuši aizvadīt vairākus, kā stāsta cilvēki, neaizmirstamus priekšnesumus vasaras mūzikas festivālos, noslēgt līgumu ar mūzikas gigantu Interscope Records, un – lūk, tas ir klāt – Die Antwoord pirmais oficiālais EP „5”, kura galvenais skaņdarbs ir trijotni par superzvaigznēm padarījušais singls „Enter The Ninja”.

Kamēr mūzikas kritiķi joprojām zīlē kafijas biezumos, vai Die Antwoord ir viens liels un izdevies joks, vai arī tas viss ir domāts nopietni (atgādinu vēlreiz, ka, ja gadījumā Jūs ar Die Antwoord iepazīstaties šobrīd, ir jāredz šajos rakstos pievienotie video materiāli, lai saprastu, kāpēc daudziem rodas pamatotas aizdomas par Tele2 „Meteorīta” izmēra reklāmas kampaņu), grupas spēlētais rap un rave krustojums jau kļuvis par modes lietu.

Dienvidāfrikas kolektīva pirmajā oficiālajā relīzē atradīsit trīs dziesmas, kas jau gada sākumā tika piedāvātas par velti pieejamajā Die Antwoord pašu izdotajā debijas albumā „$O$”, kurām pievienots pilnīgi jauns skaņdarbs „Fish Paste” un hīta „Enter The Ninja” remikss. Tā kā tieši pēdējie divi skaņdarbi ir šī EP vājākā vieta, augstāku atzīmi kā 7/10 ielikt nevaru, lai cik lielisks un tekstuāli ģeniāls („Fuck all of you who said I wouldn’t make it / (...) But look at me now / All over the interweb / World Wide”) nebūtu „Enter The Ninja” un lai cik enerģisks un labā nozīmē vājprātīgs nebūtu 90’to gadu reiva nelegālos pasākumus atgādinošais „Wat Kyk Jy?”.

Die Antwoord var patikt, var nepatikt, bet domājams, ka jau šobrīd trio ir nopelnījis vietu starp 2010.gada spilgtākajiem debitantiem. Pieļauju, ka man piekritīs arī tie, kam ir paveicies Die Antwoord redzēt dzīvajā.

Nu jau mega-slavenais „Enter The Ninja” videoklips:


Audio formātā EP skaņdarbs „Wat Kyk Jy?”:



FREE MP3 OF THE DAY:

Kid Cudi & Johan Wedel - "Whenever Cudder Is Back" (Johan Wedel Re-Touch) [self-released]
(free download)


Šobrīd internetā aktuālākais, par velti pieejamais MP3 nāk no Zviedrijas. Johans Vedels no Kid Cudi un... Vampire Weekend(!) sempliem uzmeistarojis lipīgu un saistošu ballīšu skaņdarbu, kas visticamāk patiks kā house mūzikas mīļotājiem, tā arī indie mūzikas snobiem. Katrā ziņā šis ir viens no interesantākajiem pēdējo mēnešu mash-up’iem, kādu nācies dzirdēt. Mp3 kopiju vari dabūt, klikšķinot uz šo linku, bet noklausīties var tepat:



DIENAS VIDEO PRIEKS:

Caribou – „Sun” [City Slang]

Pavisam nesen tas bija, kad Positivusā satiku senu un labu draugu, ar kuru, kā jau vienmēr, sanāca parunāt arī par mūziku, un cita starpā novienojāmies, ka Caribou „Swim” ir viens no, ja ne pats labākais elektroniskās mūzikas albums šogad. Šodien Caribou iepriecina atkal, piedāvājot videoklipu vienam no albuma izcilākajiem skaņdarbiem – „Sun”.

Vēl lielāks prieks, ka arī videoklips, kurā vairākas padzīvojušas kundzītes grūvo pie Caribou narkotiskās psihodēlijas, izdevies uz visām deviņām ballēm. Ar tām var lepoties režisors Saimons Ouvenss, kas iepriekš veidojis klipus tādām elektroniskās mūzikas slavenībām kā Tiga, LCD Soundsystem un Who Made Who.


Diemžēl man nav informācijas, vai „Sun” tiks izlaists arī singla formātā, taču, pateicoties izsludinātam konkursam, remiksu šai dziesmai netrūkst – ja Jums nav žēl laika, šajā vietnē var noklausīties 277(!!!) „Sun” miksus! Vēlu veiksmi un pacietību!


ONE FOR THE SUNSET:

Hyetal – „Phoenix” [Orca Recordings]
(from "Phoenix" / "Like Silver" 12”, out now)


Atvadīšos no Jums šodien ar kādu saulrieta izlases cienīgu skaņdarbu. Jāsaka, ka pēdējā laikā sanācis noklausīties visai daudz dubstep treku, no kuriem gan tā īsti prātā nav palicis neviens. Neviens, izņemot šo – ļoti aizkustinošo, sirsnīgo un kosmisko skaņdarbu „Phoenix”, ko veidojis kāds man līdz šim nezināms Bristoles producents, kurš ierakstās ar segvārdu Hyetal. Godīgi sakot, mans šīs dienas lielākais atklājums:



Tas viss šodienai. Failu kastītē iepeldējis jaunais Arcade Fire albums, kurš veikalos nonāks pirmdien. Vērt vaļā vai pagaidīt oficiālo relīzi? Tāds ir jautājums. Visu labu, līdz rītam!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru