09 marts, 2010

ALBUMS: New Young Pony Club - "The Optimist"

NEW YOUNG PONY CLUB – „The Optimist”

Release date: 08/03/2010
Label: The Numbers
AMG rating: 7/10


Kamēr The Klaxons vēl tikai gatavojas piedāvāt savu otro studijas albumu, kas top nu jau vairāk kā divus gadus, citi, tā dēvētie, 2006.gada nu-rave absolventi – New Young Pony Club no Londonas – ir klāt ar turpinājumu savam 2007.gada debijas albumam „Fantastic Playroom”.

Atzīšos godīgi, mani tā arī nespēja sajūsmināt „Fantastic Playroom” ar tā minimālajiem, taču izteikti lipīgajiem un rotaļīgi popsīgajiem hītiem „Ice Cream” vai „Get Lucky”. Tamdēļ jo lielāks prieks dzirdēt, ka savā otrajā studijas ierakstā, ko New Young Pony Club ne tikai paši producējuši, bet arī paši saviem spēkiem izdevuši, izklausās... pieauguši.

Mans personīgais plates favorīts - ievadošais "Lost a Girl" (audio):


Kā absolūts pretpols debijas albumam, „The Optimist” piedāvā daudz dziļāku un tumšāku noskaņu, kurā dauzonīgās pop dziesmiņas ir nomainītas ar skarbākiem electro-indie sacerējumiem, kas noskaņas ziņā kaut kur sajaucas pat ar 80’to gadu post-punk mūziku un pārliecību. Protams, arī šeit ir saglabātas dziļas elektroniskās mūzikas ietekmes, taču „The Optimist” tās garšo pilnīgi savādāk.

New Young Pony Club

Ja nu-rave ir miris, kā to uzsver mūzikas kritiķi, tad New Young Pony Club ir īstajā laikā paspējuši no zārka izkāpt, mainot savu muzikālo daiļradi līdz nepazīšanai. Turklāt šajā gadījumā tas izklausās kā darīts nevis piespiedu kārtā, bet gan tīri organiski, un tas nenoliedzami priecē. New Young Pony Club ir iegājuši nākamajā fāzē.

Aktuālais singls "Chaos" - vienīgā dziesma albumā, kas stipri atgādina grupas debijas ierakstu:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru