12 marts, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (08.03.-14.03.)

SINGLE OF THE WEEK

Teenagersintokyo – „Peter Pan”

Release date: 08/03/2010
Label: Backyard
AMG rating: 8/10


Pat neatceros, kur un kā pirmoreiz iepazinos ar Teenagersintokyo dziesmu „Peter Pan”, bet atminu, ka pēc pirmās dziesmas noklausīšanās twitter.com steidzu paziņot, ka „šis būs milzīgs hīts AMGmusic martā”. Drusciņ pārsteidzos un pārspīlēju, bet par Nedēļas Singlu „Peter Pan” tomēr ir izdevies kļūt.

Muzikāli šo varētu raksturot kā amerikāņu rokgrupas The Gossip krustojumu ar brazīliešu elektroniskās mūzikas ansambli CSS. Solistes vokāla un muzikālā noformējuma dēļ tieši šīs ir pirmās grupas, kuras iešaujas prātā, klausoties Teenagersintokyo. Iespējams, ka kļūstu vecs un neko nesaprotu no tīņiem, bet man jau šķiet, ka šis ir arī izteikti jauneklīgs un dumpiniecisks gabals, kas teksta dēļ („so long / we ran from home / so long / this daydream’s gone”) labi piestāvētu spuraina tīņa dienā, kurā visiem iespējamajiem ceļiem pārskrējis melns kaķis.

Teenagersintokyo nav tīņu bariņš no Japānas galvaspilsētas. Patiesībā pieci jaunieši cēlušies no Austrālijas pilsētas Sidnejas, bet nu jau labu laiku kā dzīvojot un ierakstoties Londonā. Kvinteta debijas albums „Scarface” iznākšot jūnija sākumā, bet jau tagad tas tiek ieskandināts ar, manuprāt, ļoti izdevušos, lai arī ne tuvu oriģinālu skaņdarbu „Peter Pan”. Vēl viena veiksmīga debija AMGmusic.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru