29 decembris, 2009

AMG TOP 20 SINGLES OF 2009 (part 3: 15.-11.)

2009.GADA SINGLU TOP 20

15.Little Boots – „Stuck On Repeat”


Label: Atlantic
Release date: January 2009
AMG rating: 9/10


Uzliekot atkal un atkal „Stuck On Repeat”, izdodas uz trim minūtēm aizmirst par vilšanos, kādu man sagādāja tik ļoti gaidītais Little Boots debijas albums „Hands”. 2009.gada sākumā Viktorija Hesketa aka Little Boots uzvarēja BBC Sound of 2009 aptaujā, kas, protams, deva tikai papildus cerības, ka šī meitene varētu būt gada lielākā cerība mūzikā.

Albums diemžēl izrādījās pārblīvēts ar popsīgiem electro hītiem, taču „Stuck On Repeat” izceļas ar nesošu ritmu, kāpinošu, uz acid house pusi velkošu sintezatoru un teicamu piedziedājumu, kas, pieļauju, varētu pat noraut jumtu deju zālē. Janvārī gan nācās palikt 2.vietā aiz lieliskā White Lies debijas singla „To Lose My Life”, bet tieši šis bija pirmais 2009.gada singls, kas tika drillēts līdz apnikumam AMG janvārī.



14.Depeche Mode – „Wrong”
Release date: 06/04/2009
Label: Mute
AMG rating: 9/10


Joprojām nav pārgājusi arī vilšanās par sev tik tuvās grupas Depeche Mode pēdējo albumu „Sounds of the Universe”, kā arī nenotikušo koncertu Rīgā. Tomēr „Wrong”, ar ko tika ieskandināts jaunais albums jau februāra beigās, ir nenoliedzami viens no spēcīgākajiem aizejošās desmitgades sintpopa karaļu singliem, turklāt papildināts ar teicamu video, kas bija nominēts arī šī gada AMGmusic balvai.

Neskatoties uz to, ka „Wrong” AMGmusic dabūja jau februāra beigās, singls iznāca tikai aprīļa sākumā, pārliecinoši šajā mēnesī izcīnot 1.vietu AMGmusic topā. Starp citu, tas bija jubilejas #1 Depeche Mode mūsu topos – desmitais. Tik daudz nav nevienam citam māksliniekam! Tiesa, vēlāk lielisko statistiku pabojāja singls „Peace”, kurš kļuva par pirmo singlu Depeche Mode karjerā, kas vispār neiekļuva AMG Top 20. Kā smejies, visam pienāk pirmā reize.



13.Fever Ray - "Seven"
Release date: 05/10/2009
Label: Rabid Records
AMG rating: 9/10

Veidojot šogad aptauju, kurā vēlējos uzzināt Jūsu viedokli, nekad nebūtu domājis, ka ar pārliecinošu(!) balsu vairākumu arī Jūs atzīsiet Fever Ray par labāko izpildītāju 2009.gadā starp sievietēm. Prieks, ka vismaz šajā jautājumā mūsu domas sakrīt. Tik lielisku albumu es negaidīju no Dreijeres-Andersones kundzes, pat neskatoties, ka viņa savulaik jau izdeva lieliskus un apbrīnojamus ierakstus The Knife sastāvā.

Dīvainā kārtā tikai divi no albuma „Fever Ray” singliem iekļuva šī gada AMGmusic labāko singlu simtniekā – „Triangle Walks” un šis – „Seven”. Grūti tā viennozīmīgi pateikt, kurš no abiem ir labāks, bet vairāk tomēr sliecos uz pēdējā singla – „Seven” – pusi. No visiem singliem šis arī šķiet sirsnīgākais un pozitīvākais, cik nu pozitīvi vispār var būt Fever Ray singli. Trešā vieta oktobra topā.



12.Tribes Of The City - "Paralleli"
Release date: 24/08/2009
Label: Platforma
AMG rating: 9/10


Lai arī trešais Tribes of the City albums „Recipe of the Golden Dream” tomēr neizturēja konkurenci un palika uzreiz ārpus labāko šī gada albumu divdesmitnieka, nevar noliegt, ka traibi jau atkal parūpējās par gada labāko ierakstu pašmāju mūzikā. Interesanti, ka tad, kad albums iznāca, tieši „Paralleli” bija dziesma, ko uz „repeat” liku neskaitāmas reizes un cerēju, ka tas kaut kad tomēr tiks izdots kā singls. Augusta beigās manas cerības piepildījās.

Diemžēl vismaz tuvāko gadu laikā uz jaunu Tribes of the City ierakstu varam necerēt, jo rudenī grupa nospēlēja savu pēdējo koncertu studentu klubā, uz ko tas gods būt klāt bija arī man. Grupas muzikālais līderis Sergejs Jaramišjans jau nodibinājis jaunu projektu Svema, kura pirmie divi singli jau ceļo internetā, bet diemžēl tajos vairs nav tā burvība, skaistums un maģiskums, kāds strāvo no TOTC ierakstiem.



11.Placebo - "The Never-Ending Why"
Release date: 14/09/2009
Label: Dream Brother
AMG rating: 9/10


Lūk, arī otrais Placebo gada Top 20 hīts – septembrī izlaistais un tajā pašā mēnesī AMG topa 2.vietu sasniegušais singls „The Never-Ending Why”, kas gan kā singls iznāca tikai Lielbritānijā. Man nesaprotamu iemeslu dēļ Eiropā singla formātā tika izlaists „Ashtray Heart”. Tā kā AMGmusic ir tuvās attiecībās ar Angliju, turklāt „The Never-Ending Why” ir, manuprāt, spēcīgākais hīt-singls albumā „Battle For The Sun”, mēs izvēlējāmies tieši šo.

„The Never-Ending Why” es par labāko dziesmu platē „Battle For The Sun” nosaucu jau tad, kad pirmoreiz, tā teikt, izskrēju albumam cauri. Ļoti lipīgs piedziedājums, perfekti skaņas efekti pantiņos, paceļošas ģitāras, nu vienīgi bungu skanējums man šķiet neaudz tā kā ēmo-isks, ko neviļus gribas saistīt ar jaunā (arī gadu ziņā) bundzinieka Stīva Foresta iesaistīšanos grupā. Bet tas jau tāds sīkums.

20.-16.vieta: http://amgmusic.blogspot.com/2009/12/amg-top-20-singles-of-2009-part-2-20-16.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru