29 decembris, 2009

AMG TOP 20 SINGLES OF 2009 (part 2: 20.-16.)

2009.GADA SINGLU TOP 20

20.Miike Snow - "Animal"

Release date: 10/08/2009
Label: Columbia
AMG rating: 8/10


2009.gada singlu Top 20 lielākais pārsteigums. Sākotnēji šī dziesma vispār izpelnījās gandrīz vai viduvēju vērtējumu no mums, taču ar katru nākošo vasaras vīkendu, arvien vairāk un vairāk kājas pašas sāka kustēties „Animal” ritmos. Pamazām šī jautrā dziesmiņa kļuva par vienu no spēlētākajiem hītiem 2009.gada vasarā. Tādējādi šis singls ir vienīgais(!) no gada Top 20, kas nav bijis neviena mēneša labāko trijniekā.

Atgādināšu, ka Miike Snow ir amerikāņu dziesminieka Endrjū Vaijata un zviedru dueta Bloodshy & Avant kopīgs projekts. Šogad trijotne laida klajā arī ļoti veiksmīgu debijas albumu „Miike Snow”, kas iekļuva starp AMG 50 gada labākajiem albumiem.



19. Official Secrets Act - "Bloodsport"
Release date: 22/06/2009
Label: One Little Indian
AMG rating: 8/10

Nu jau vairs neatceros, kas īsti kalpoja par iemeslu, lai „Bloodsport” kļūtu par Jūnija mēneša labāko singlu AMGmusic, apsteidzot tādus gada topa hītus kā Florence and the Machine „Rabbit Heart” un Placebo „For What It’s Worth”, bet droši vien tam būs kāda saistība ar himnisko piedziedājumu: „Wherever you go/ I will be”.

Official Secrets Act pirmoreiz iepazinām pirms gada – 2008.gada decembrī, kad AMG debitēja singls „So Tomorrow”, sasniedzot 15.vietu tā laika rokmūzikas topā. Kaut kā īsti nepalika atmiņā šī dziesma, ar ko var izskaidrot faktu, ka mums absolūti nemanāmi paslīdēja garām ziņa par Official Secrets Act debijas albuma iznākšanu. „Understanding Electricity” veikalos nokļuva marta beigās.



18.The xx - "Islands"
Release date: 26/10/2009
Label: Young Turks
AMG rating: 8/10


Vienīgais novembra hīts – mēneša dziesma #1 – atrodas tikai 18.vietā. Tie ir šī gada absolūtie uzvarētāji AMG 2009.gada kopvērtējumā – savā debijas gadā ievākt ne tikai balvu par labāko debiju, bet arī labākās grupas un labākā albuma balvas – godīgi sakot, savā 15 gadu darba stāžā es neatceros pat neko līdzīgu šim gadījumam. Droši vien tāpēc visai dīvaini būtu, ja The xx mēs neiekļautu arī singlu topā.

Kas notiks ar Londonas trijotni The xx 2010.gadā, kad no viņiem gaidīs lielas lietas un vēl iespaidīgāku turpinājumu, grūti pateikt. Atliek tikai cerēt, ka talantīgie jaunieši nepārdegs un turpinās radīt vienkārši skaistu mūziku, kas sevī apvieno gan indie mūzikas elementus, gan post-punk ietekmes, gan pat zināmas dubstep iezīmes.



17.Fleet Foxes – „Mykonos”
Release date: 02/02/2009
Label: Bella Union
AMG rating: 8/10


Dziedāt līdzi dziesmiņām, kurās tikai attāli ir pieminēts kaut kas ar Grieķiju saistīts (Mykonos – grieķu sala) nekad nav bijis labais tonis AMG, bet pēc bēdīgi slavenās futbola spēles starp Latviju un Grieķiju ar norvēģu tiesnesi galvenajā lomā, tas vispār ir TABU. Tomēr ignorēt vienu no skaistākajiem lielisko dziesminieku Fleet Foxes skaņdarbiem nav iespējams.

Februārī iznāca šis pagaidām pēdējais singls no pērnā gada AMG (un ne tikai!) lielākajiem favorītiem mūzikā. Turklāt interesanti, ka kā pēdējais singls tika izdota nevis dziesma no pērnā gada labākā albuma „Fleet Foxes”, bet gan „Mykonos”, kas meklējams viņu vēl senāk izdotajā EP „Sun Giant”. 2010.gada vasarā būšot jauns albums. Jau tagad viens no maniem gaidītākajiem albumiem!



16. Placebo - "For What It’s Worth"
Release date: 01/06/2009
Label: PIAS
AMG rating: 8/10

Bez Placebo vēl tikai Moby un Bat For Lashes var lepoties ar trim singliem AMGmusic gada Top 100. Toties no šīs trijotnes tikai Placebo atrodas labāko divdesmitniekā uzreiz ar diviem singliem. Tas arī pelnīti lika viņus nominēt balvai „Gada Labākā Grupa”, ko gan kosmopolītiskā trijotne neieguva.

Jūnija sākumā beidzot iznāca ilgi gaidītais, bet diemžēl pavārgais Placebo sestais albums „Battle For The Sun”, bet nedēļu pirms paša albuma to ieskandināja tā pirmais oficiālais singls – T-Rex un vispār glam-rock atgādinošais „For What It’s Worth”. Interesanti, ka sākotnēji šis gabals man nu pagalam nepatika, bet līdzīgi kā gadījumā ar Miike Snow – jo vairāk iekšā vasarā, jo „For What It’s Worth” iekurināja arvien vairāk un vairāk.


Sākums šeit: http://amgmusic.blogspot.com/2009/12/amg-top-20-singles-of-2009-part-1-intro.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru