31 jūlijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (27.JŪLIJS.-2.AUGUSTS) - SINGLI

Šonedēļ, dīvainā kārtā, ienācās netipiski maz singlu, no kuriem vien astoņas dziesmas atlasījām izvērtēšanai. Toties Nedēļas Singla godu izpelnījusies dziesma to nopelna godam. Starp citu, jau vīkendā sasniegsim vasaras pēdējo - augusta - mēnesi. Tas nozīmē, ka nākamā nedēļa paies gatavojot mēneša topu. Būs interesanti. :)

SINGLE OF THE WEEK

The Temper Trap - "Sweet Disposition"
Release date: 27/07/2009
Label: Infectious
AMG rating: 8/10


Vai ir Latvijā vēl kāds mūzikas vērtētājs bez manis, kas ar savu pienākumu nodarbojas pussešos vasaras rītā, dzīvodams pretī jūrai? Ja nav, tad es pretendēju uz to, ka visobjektīvāk spēju novērtēt skaistākās dziesmas! Pamēģiniet – aizbrauciet pie jūras, sagaidiet saullēktu, paverieties debesīs un uz austiņām ne pārāk skaļi, ne pārāk klusi (tā lai fonā dzird arī jūras šalkoņu vai putnu balsis) uzlieciet The Temper Trap „Sweet Disposition”. Ahh....

The Temper Trap ir grupa no Austrālijas, kas kopā spēlē jau četrus gadus, taču tikai pēc divām nedēļām iznāks četrotnes debijas albums „Conditions”. Dzimtenē Austrālijā gan šī plate jau ir pieejama un saņēmusi visaugstākos novērtējumus. Starp citu, arī šis singls Austrālijā (un arī ASV) bija aktuāls jau pērnā gada rudenī. Nu tad beidzot arī eiropieši izpelnījušies to godu tikt pie oficiāla singla.

Grupas lielākais spēks acīmredzot slēpjas solista Dogija Mandagi ārkārtīgi plašajā balss diapazonā, kas brīžiem atgādina Tomu Jorku vai Metjū Belamiju, savukārt grupas spēlētā mūzika varētu tīri labi iederēties šīs desmitgades britu popmūzikas plauktiņā – tajā, uz kura atrodas Keane, Coldplay, Starsailor u.c. Turklāt vismaz ar šo singlu pat vienam otram (un arī trešam) drusku iekabināt...


VĒL ŠONEDĒĻ:

Speech Debelle feat Micachu - "Better Days"
Release date: 27/07/2009
Label: Big Dada
AMG rating: 8/10

Mercury mūzikas balvai Lielbritānijā ir pat sava ietekme uz AMG topu! Nudien nezinu, vai būtu šonedēļ speciāli klausījies jaunās un neapšaubāmi talantīgās britu reperes Speech Debelle debijas albumu „Speech Therapy”, ja šī plate nebūtu starp 12 nominantiem šī gada Mercury balvai.

Pārāk lielā sajūsmā gan neesmu un šobrīd, rakstot šo rakstu, šķiet, ka atzīme varētu būt 6/10. Toties! Toties fantastiski skaists ir šī albuma šobrīd aktuālais singls „Better Days”. Dziesmā piedalās arī Speeche Debelle tautiete un vienaudze, mūziķe Micachu, kurai pašai šogad klajā nāca debijas albums. Vienā teikumā – iespējams, skaistākais hip-hop/r’n’b skaņdarbs, ko šogad nācies dzirdēt.

Starp citu, neesmu vēl paspējis iedziļināties Speech Debelle lirikā, kas, kā runā, esot brīžiem patiesi ģeniāla. „I’ve got a cup full of hope and I sink it slowly” vien ir ko vērts...


MSTRKRFT feat John Legend - "Heartbreaker"
Release date: 27/07/2009
Label: Polydor
AMG rating: 7/10


Neapšaubāmi šīs nedēļas lielākais pārsteigums. Kanādiešu electro/house duets MSTRKRFT šogad laida klajā vienu no pagaidām vājākajiem albumiem - „Fist of God” – 3/10 no mums. Jāpiebilst gan, ka atsevišķi izdevumi, tostarp slavenais NME plati pat slavēja un piešķīra vērtējumu 8/10.

Jebkurā gadījumā platē starp nodrāztiem un brīžiem pat šķebinošiem, vismaz piecus gadus veciem bītiem bija atrodamas arī dažas patīkamas vēsmas. Viena no tām – nešaubīgi labākā albumā – bija sadarbība ar soul mūziķi Džonu Ledžendu, kas tad nu beidzot ir tikusi izdota arī kā singls. Patīkams, mazliet minimāls electro skanējums ar lielisku piano un minētā Ledženda vokālu. Žēl, ka pavāji miksi (Wawa, Laidback Luke, Joachim Garraud) singlā, pretējā gadījumā uzslavas būtu vēl lielākas.


Beni - "Maximus" [Kitsune; 20/07/2009]
AMG rating: 6/10


Kārtējā jaunā plate no AMG šobrīd tik iecienītā franču leibla Kitsune. Šoreiz tas ir kāds beļģu producents ar segvārdu Beni, kas jau šogad iepazīts, pateicoties remiksiem La Roux un Tiga. Tīri interesants minimāls electro. Starp citu, dziesmā saklausāms arī Sems Sparo (pērnā gada hīta „Black and Gold” autors).


Darker My Love - "Two Ways Out" [Strange Addiction; 27/07/2009]
AMG rating: 5/10


Pirms 2 nedēļām DMS izlasē pie mums nokļuva Darker My Love ļoti veiksmīgais skaņdarbs „Talking Words”. Jau toreiz stāstīju, ka šī nebūt nav jauna, bet gan jau vairākus gadus dzimtajā ASV zināma grupa, taču tikai šovasar beidzot grupas otrais albums „2”, kas Atlantijas otrā krastā jau gadu kā put veikalos, būs pieejams Eiropā. Man nezināmu un grūti izprotamu iemeslu dēļ, kā plates pirmais singls mums tiek piedāvāts nevis lieliskais, mazliet psihodēliskais „Talking Words”, bet gan šis – viduvējais un „kaut-kur-jau-dzirdētais” vieglā alternative rock stilā ieturētais „Two Ways Out”. Žēl.


Chicane - "Poppiholla" [Modena; 27/07/2009]
AMG rating: 5/10


Vai kāds vēl atceras britu producentu Chicane?! Kā izrādās, dzīvs un vesels šis savulaik tik aktuālais trance/balearic pārstāvis. Tikai, šķiet iemidzis pirms kādiem desmit gadiem, noslinkojis un nav painteresējies, kas mūzikā notiek 2009.gadā... 1999.gadā šis būtu stabils pretendents uz Top 10. Lai gan – tajā laikā vēl nebija sarakstīts šī gabala oriģināls – Sigur Ros „Hoppipolla”, kas, starp citu, savulaik (2005.gada Decembrī) izcīnīja 3.vietu pie mums. Chicane par tādiem augstumiem šobrīd var tikai sapņot.

The Boy Least Likely To - "When Life Gives Me Lemons I Make Lemonade" [Too Young To Die; 20/07/2009]
AMG rating: 5/10


Grūti uztvert nopietni kantrī mūzikas melodiju, kurai pa virsu tiek dziedāts, kā no citroniem pagatavot limonādi. Savukārt, ja tas ir domāts kā joks, - jāpatrenējas mazliet vēl. Pašķidri.

Britney Spears - "Radar" [Zomba; 10/08/2009]
AMG rating: 3/10


Ceturtais singls no Britnijas pēdējā studijas albuma „Circus”. Diemžēl vēl vājāks par iepriekšējiem trim. Starp citu, tikai gatavojot šo apskatu uzzināju, ka patiesībā singls iznāks tikai 10.augustā. Uzticamie mūzikas piegādātāji šoreiz ir mazliet saputrojušies un sajaukuši datumus. Gadās. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru