31 jūlijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (27.JŪLIJS.-2.AUGUSTS) - DMS

DMS TRACK OF THE WEEK:

Jj – „Things Will Never Be The Same Again” [Sincerely Yours]

Drošvien ko teikt šeit būtu lieki. Kā jau minēju, šis ir viens no skaistākajiem skaņdarbiem, ar ko sanākusi darīšana 2009.gadā. Sīkāka informācija šeit: http://amgmusic.blogspot.com/2009/07/albums-jj-jj-n-2.html


VĒL ŠONEDĒĻ:

Joker – „Digidesign” [Hyperdub]

Laikam jau jāpiekrīt ir dažiem cilvēkiem – ja šobrīd ir kāds pats, pats interesantākais elektroniskās mūzikas stils, tad tas noteikti ir dubstep, par kuru plaši runājām jau pirms nedēļas. Cik tad gadi pagājuši, kopš šis stils strauji kļuva populārs? Un JAU tam ir radušies n-tie subžanri, brīžiem pat šķiet, ka tie rodas ik pēc pāris mēnešiem.

Lūk, vēl viens jauns producents no Bristoles – Joker, kuram ir knapi 20 gadu, bet kurš jau pamanījies izdot vairākas veiksmīgas grime/dubstep plates. Jaunākā no tām – „Digidesign” – ir kārtējais savdabīgais dubstep sajaukums ar electro fīčām, kuras tiek raksturotas kā 80’s electro un proto-techno skaņas. Piebildīšu, ka man personīgi pirmās asociācijas raisījās ar agrīno kompjūterspēļu skaņu efektiem. Sākotnēji varbūt nedaudz garlaicīgi, bet pēc pusotras minūtes tam visam pievienojas elegants galvenais sintiņš ar lielisku melodiju, kura tad arī kļūst par „Digidesign” veiksmes atslēgu. Pat ļoti garšīgi!


Mistabishi – „Printer Jam” [Hospital Records]

Šonedēļ uz leibla Hospital Records klajā nākusi Mistabishi skaņdarba „Printer Jam” remiksēta versija (Barbarix Remix), kas kalpoja par iemeslu man iepazīties ar šī treka oriģinālo versiju. Lai arī pirmās simpātijas raisījās jau, klausoties vien audio versiju, pilnam komplektam noskatījos arī video! Man šķiet, ka ir pat interesantāks nekā „Flat Beat”!

Pirmkārt jau, pati dziesma faktiski ir balstīta tikai uz sempliem, ko izdod printera skaņas. Otrkārt, protams, skaisti apdarināta un papildināta ar diezgan griezīgu un paskarbu drum’n’base. Domāju, ka drama cienītājiem varētu patikt jo īpaši.

Kas attiecas uz Mitsabishi, tad ar šo projektu nācās jau iepazīties pirms mēneša, kad tieši Mitsabishi remiksu White Lies dziesmai „Death” atzinu par labāko šī gabala pārveidojumu. Piebildīšu, ka to gan nevar salīdzināt ar „Printer Jam” – tas bija klasisks un pat čilautīgs drum’n’base, kādu mierīgi var iekļaut kādā chill-out izlasē, ko, starp citu, arī izdarīju.

Mitsabishi ir jauns puisis no Londonas, sauc viņu Džeimijs Pulens, un šogad uz tā paša Hospital Records iznāca viņa debijas albums „Drop”, kurā var atrast arī šo „Printer Jam” un kuru visai atzinīgi ir novērtējuši drum’n’base speciālisti. Bauda ne tikai ausīm, bet arī acīm!


Delorean – „Seasun” [Fool House]

Vēl viens klasisks pie-jūras-no-rīta gabals, kas šoreiz nāk no saulainās Spānijas pilsētas Barselonas. Projekts Delorean nupat kā laidis klajā EP jeb mazo platīti ar nosaukumu „Ayrton Senna” – tur tad arī meklējiet šo pozitīvo un nomierinošo pusinstrumentālo skaņdarbu, kas ļoti jau nu atgādina 90’to gadu Dario G daiļradi. Pieklājīgi!
Dziesmu lejupielādēt var šeit.

Jemina Pearl & Iggy Pop – „I Hate People” [Univesal]

Kādu laiku atpakaļ Nešvilā bija tāda grupa Be Your Own Pet, kas spēlēja pankroku un kuras soliste bija meitene vārdā Džemina Pērla. Oktobrī gaidāms meitenes debijas solo albums, kam, visticamāk, AMG paietu garām, ja vien kā pirmais šī albuma priekšvēstnesis nebūtu skaņdarbs – duets ar nevienu citu kā Igiju Popu, kas mierīgi varētu būt Pērlas vectēvs.

Bet patiesībā arī dziesma sanākusi pat ļoti baudāma – tāds saulains 60’to gadu poproks ar noslieci uz vasaras izbraucieniem vai ballītēm. Albumu, kas sauksies „Break It Up”, meklējiet veikalos no 6.oktobra.
Šeit var dziesmu lejupielādēt.


+++

Visbeidzot, lai vīkends sāktos jestrāk un atraktīvāk, neiztrūkstošais AMG karstais mikss piektdienas vakaram. Šoreiz kā hailaits Sandy Rivera jaunākais veikums "Persuasion" (lielisks!) un... 1984.gada klasika no filmas "Terminators 1". Savējie sapratīs. :) Cerams. :))

Dirty Vegas - "Tonight" (club mix) [Toolroom Records]
Gus Gus - "Add This Song" (Gluteus Maximus mix) [Kompakt]
MSTRKRFT feat John Legend - "Heartbreaker" (Joachim Garraud club mix) [Polydor]
Sandy Rivera feat Rae - "Persuasion" (original mix) [Blackwiz Recordings]
Danny Howells - "Right Off" (original mix) [Dig Deeper]
Fukkk Offf - "Love Me Hate Me Kiss Me Kill Me" (original mix) [Coco Machete]
Fever Ray - "Triangle Walks" (Rex The Dog remix) [Rabid Records]
La Roux - "In For The Kill" (Lifelike remix) [Kitsune]
Lemonade - "Big Weekend" (Delorean remix) [Sunday Best]
Delorean - "Big Dipper" [Fool House]
Tahnee Cain & Tryanglz - "Photoplay" [DCC, 1984]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru