30 jūlijs, 2009

ALBUMS - Delorean - "Ayrton Senna EP"

DELOREAN – „Ayrton Senna EP”

Release date: 15/06/2009
Label: Fool House
AMG rating: 7/10


Jā, vasara jau krietni pāri pusei, taču tieši šobrīd AMG fonotēkā iegūluši vairāki izteikti vasaras skaņu celiņi. Viens no tiem – viens no saulainākajiem un relaksējošākajiem – nāk no Spānijas pilsētas Barselonas. Četri vīri, kuru līdzšinējā diskogrāfija (neesmu gan ar to pazīstams) esot nesalīdzināma ar pirms mēneša izdoto EP „Ayrton Senna”.

Delorean savu karjeru sākuši jau gadus desmit atpakaļ, spēlējot vairāk uz roku tendētu mūziku (pitchfork.com to salīdzināja ar „Jimmy Eat World satiekas ar Eliotu Smitu”), taču tālāk par atzinību savās mājās netika. Neesmu skaitījis, cik tad ierakstu ir Delorean diskogrāfijā, taču šo „Ayrton Senna” pat gribētos kaut kādā veidā uzskatīt par kvarteta debijas ierakstu.

„Ayrton Senna” EP atradīsit gan atsauces uz franču elektroniskās mūzikas meistariem Phoenix, gan uz pērnā gada amerikāņu debitantiem Cut Copy un MGMT, gan arī uz 90’to gadu beigu un šīs desmitgades sākumposma piano-house/balearic skaņu. Lai arī ieraksts pat nesasniedz pusstundu (galu galā, nav jau albums, bet gan EP!), tās ir ārkārtīgi pozitīvas un mīļas 25 minūtes, kurās veldzēties vasaras karstumā.

Video - "Moonson" dzīvajā:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru