08 novembris, 2014

A-LIST: Panda Bear - Mr Noah


Panda Bear - "Mr Noah" [Domino]
(from f/c LP "Panda Bear Meets the Grim Reaper", out January 12, 2015)

Atšķirībā no citām lielajām grupām par Animal Collective pauzēm starp albumiem parasti nav liela pamata skumt, jo tas nozīmē tās dalībnieku solo izgājienus. Jau pavasarī sagaidījām jaunu albumu no Deivida Portnera jeb Avey Tare, savukārt nākamā gada sākumā jaunu plati sola Noa Lenokss, kurš par savu skatuves vārdu izvēlējies Panda Bear.

Pēdējos gados gan ar solo lietām Panda Bear nav gājis tik spīdoši, kā pirms gadiem sešiem, septiņiem, toties kā viesmākslinieks viņš ir piedalījies vismaz divos neaizmirstamos darbos. Vispirms 2010.gada Pantha Du Prince dziesmā „Stick To My Side”, un galu galā vienā no šīs dekādes izcilākajiem singliem, AMGmusic 2013.gada Singlā #1Daft Punk – „Doin It Right”. Pieskaitot Animal Collective „My Girls” (AMGmusic 2009.gada Singls #1), kas bija teju vai Panda Bear solo numurs, šis vīrs ir piedalījies pie diviem no šī gadsimta pagaidām labākajiem singliem!

„The Grim Reaper”, kas iekļauts jaunā albuma nosaukumā, ir sens angļu apzīmējums nāvei, savukārt hellouvīnu dienas priekšvakarā Panda Bear parūpējās arī par šausminošu filmiņu. Gaidāmo plati ievadošais singls „Mr Noah” gan nav gluži dziesma, ar kuru biedēt saldumus diedelējošus bērnus, bet tas noteikti ir viens no enerģiskākajiem un grūvīgākajiem Panda Bear singliem pēdējos gados. Turklāt, neskatoties uz Animal Collective dalībniekiem raksturīgo lauzto muzikālo noformējumu, „Mr Noah” ir apbrīnojami lipīgs un dejot aicinošs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru