17 septembris, 2013

A-LIST: Blood Orange - Chamakay


Blood Orange - "Chamakay" [Domino]
(released as a single on September 12th)

Devs Hainss. Pat nezinu, ar ko sākt. Sācis savu karjeru kā dalībnieks grupā Bright Eyes, turpinājis ar solo projektu Lightspeed Champion, 2011.gadā viņš pieņēma jaunu segvārdu Blood Orange un togad izdeva arī debijas albumu. Pirmie divi singli bija satriecoši, albums diemžēl izklausījās mazliet sasteigts un nepārdomāts.

Tiktāl par viņa solo karjeru, par kuru ilgu laiku nekas nebija dzirdēts. Un tomēr Deva Hainsa vārdu AMGmusic pēdējā gada laikā ir locījis neskaitāmas reizes. Jau iepriekš Devs palīdzējis ierakstu sesijās tādiem mūzikas gigantiem kā Arctic Monkeys, Florence + The Machine, bet tieši pēdējā gada laikā pamanījies kļūt par vienu no izcilākajiem popmūzikas skaņu meistariem. Tieši viņa vārds galvenokārt tiek piesaukts Solanžas Noulzas EP „True” sakarā, tieši viņš atbildīgs par Sky Ferreira līdz šim lielākā hīta „Everything Is Embarrasing” veiksmi, arī Sugababes oriģinālo sastāvu atdzīvinājis Devs Hainss. Beidzot viņš pievērsies arī sev. Nav zināms, kad iznāks viņa otrais albums kā Blood Orange, bet kopš vakardienas nopērkams tā pirmais singls „Chamakay”, kas atkal apliecina, ka Devs ir šā brīža popmūzikas meistars.

„Chamakay” ir tik skaists, ka šķiet ir kāda 80’to gadu pērle, kāds nedzirdēts Sade gabals, kas liekams blakus „No Ordinary Love”. Dziesmas smeldzīgumu palīdz iznest arī Karolīna Polačeka no Chairlift, kas šķietami klusu un fonā, bet pamanāmi izceļ dziesmas skumjas. „But now youre feeling empty / I tried my best this time / I’ll leave you with your feelings / I’ll leave you with your lies” ir burvīgs stāsts par cilvēku nereti samudžinātām jūtām, kad ir skaidrs tikai tas, ka nekas nav skaidrs. Protams, vienmēr ir otra persona, kuru tas sāpina, bet tā ir šīs dziesmas un Hainsa izpildījuma burvība. Proti, šī sapratne, ka otrs cilvēks nav ļauns vai vēlējies nodarīt pāri, vienkārši apjucis pats sevī, kas pašam nodara vēl lielāku ļaunumu nekā otram, kam viss par savām jūtām ir skaidrs.

Papildus skaistumu dziesmai piedod arī Adama Beindridža (Kindess) videoklips, kas filmēts Gajānā – mazā Dienvidamerikas valstī, kur dzīvo Deva Hainsa senči. Kā viņš pats stāsta, savā senču dzimtenē viņš bijis pirmoreiz, turklāt pirmoreiz saticis savu 92 gadus veco vectētiņu, kas arī iemūžināts videoklipā (ap 2:12).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru