19 septembris, 2013

A-LIST: The Knife - Let's Talk About Gender, Baby (Planningtorock Rework)


The Knife - "Let's Talk About Gender, Baby" (Planningtorock Rework) [Mute]
(to be released as a single on October 14th)

Zviedru dueta The Knife un Boltonas/Berlīnes producentes Džanīnas Rostrones jeb Planningtorock ceļi nekrustojas pirmoreiz. 2010.gadā kopā ar Mount Sims četrotne radīja vienu no slavenākajām elektroniskās mūzikas operām „Tomorrow, In a Year”. Vēl pirms tam Planningtorock 2005.gadā remiksēja divus no dueta slavenākajiem singliem - „Marble House” un „Heartbeats”.

Šogad The Knife izdeva septiņus gadus gaidīto ceturto studijas albumu „Shaking the Habitual”, par kuru domas dalās. Taču nav noliedzams, ka brīžiem psihopātiskajā tehno platē ir atsevišķi šedevri, pie kuriem pieskaitāms arī tās pirmais singls „Full of Fire”. Vēloties dziesmas remiksu, The Knife atkal griezās pie Planningtorock, taču diezin vai gaidīja ko šādu. Proti, Rostrone ir nevis remiksējusi dziesmu, bet būtībā radījusi jaunu skaņdarbu, kuram arī jauns nosaukums „Let’s Talk About Gender Baby, Let’s Talk About You & Me”. Ir ļoti uzmanīgi jāklausās abas dziesmas viena aiz otras, lai pamanītu, ka tām ir kāds sakars. Ja The Knife oriģināls ir industriāls tehno, balstīts uz griezošu un aukstu ritmu, tad Planningtorock rīmeiks ir lipīgs diskotēku hīts, balstīts uz vienkāršas un lipīgas sintezatora tēmas. Protams, saglabājot drūmi naksnīgo noskaņu.

Vēl interesanti, ka šī dziesma tiks izdota tikai un vienīgi kasetes formātā, kas priecē. Pēdējā gada laikā kasetes ir atguvušas otro jaunību, un nevar noliegt, ka tajā ir sava romantika. Ak, jā, ja Jums šķiet, ka ar 3 minūtēm un 40 sekundēm ir gaužām par maz, varu nomierināt – oriģinālā šis mikss ir vairāk nekā sešas minūtes garš.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru