28 augusts, 2013

A-LIST: Darkside - 1120


Darkside - "1120" [Other People]
(available as a free download)

Ņujorkas producents Nikolass Džārs kopš 2011.gada, kad iznāca viņa pasakaini burvīgais debijas albums „Space Is Only Noise”, bijis salīdzinoši kluss ierakstu ziņā. Pērn bija viena ļoti interesanta sadarbība ar Stīvena Spīlberga meitu projekta Just Friends ietvaros, šogad pāris remiksi, bet tas kopumā arī viss. Ak, jā. Vēl arī Daft Punk pēdējā albuma „Random Access Memries” remiksētā versija, kas tapa kopā ar Deivu Haringtonu.

Minētajai sadarbībai ar Deivu Haringtonu duetā Darkside sekos arī turpinājums, jo abi ilggadējie cīņubiedri beidzot nobrieduši albumam, pagājušajā svētdienā piedāvājot bez maksas lejupielādēt gaidāmās plates pirmās 11 minūtes un 20 sekundes (skatīt dziesmas nosaukumu!). Tās iztecinājušas prāvu daļu siekalu no mūzikas gardēžu pavērtās mutes, jo šī opusa otrā daļa ir vārdos grūti ietērpjama. Aptuveni piektajā minūtē sākas „Space Is Only Noise” dzirdētie minimālie Džāra ritmiskie zīmējumi, bet šoreiz tie attīstās pavisam citā, daudz tumšākā virzienā, ko vēl vairāk pastiprina trīcošais un izmisušais Haringtona falsets. Man pat bail domāt, kā būtu šo klausīties naktī. Skaļi. Uz austiņām. Tumsā. Un, ja vēl bišķi „high”...

P.S.Es nezinu, kāpēc dažos portālos šis darbs tiek apzīmēts kā "Golden Arrow". Vismaz oficiālajos linkos no Darkside puses tas figurē kā "1120".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru