11 aprīlis, 2013

A-LIST: Tove Lo - Habits


Tove Lo - "Habits" [self-released]
(no official release info)

Daudzskaitlīgajam gaumīgo zviedru popdziedātāju pūlim, par kuru sen jau varētu izdot veselu enciklopēdiju, pievienojusies jauna dāma – Tūve Nilsone jeb Tove Lo no Stokholmas. Viņas jaunākais singls „Habits”, kas nupat papildināts ar videoklipu, kurā bariņš skumju meiteņu ļaujas viskija un šampanieša izklaidēm (alkohols un meitenes – divas lietas, ko dievina AMGmusic!) pēc laikam jau izjukušām attiecībām. Pagaidām Tove Lo ir bez ierakstu līguma, taču, ja pasaulē ir taisnība, šim singlam viņai vajadzētu tādu sagādāt. Un tad jau pēc diviem gadiem šo dziesmu spēlēs arī Star FM! :-) (atvainojos kolēģiem, bet man joprojām uzjautrina joks par Likes Lī singla iekļaušanu pleilistē kā jaunumu pusotru(!!) gadu pēc tā izdošanas).



PAPILDINĀTS (12.04.2013.):

Tā jau ir – kad pirmoreiz (vai trešoreiz) klausies kādu dziesmu, pirmais, kas iekrīt ausīs, ir melodija un dziesmas uzbūve, teksts paliek otrā plānā. Taču, kad iedziļinies tajā, dziesma var, vai nu iegūt papildus punktus, vai tieši pretēji – tos zaudēt. Šajā gadījumā Tūves Lo bonus punkts dziesmu ieceļ AMGmusic A-LISTē. Nekāda ģeniāla dzeja vai filosofijas gudrība jau „Habits” nav. Taču „I gotta stay HIGH / All the time / To keep you off my mind” ir tik sasodīti vienkārši un patiesi, ka nebrīnīšos, ja ne man vienīgajam šis piedziedājums varētu pielipt uz ļoti ilgu laiku, turklāt kalpot arī kā laba atbilde uz dažu cilvēku muļķīgi uzdotiem jautājumiem no sērijas: „A kāpēc Tu tā...?”.

Tikmēr esam arī atraduši šādu tādu informāciju par pašu Tūvi Nilsoni. Viņai ir 24 gadi un savu muzikālo karjeru sākusi, piedaloties dažādās rokgrupās, līdz nonākot pie lēmuma sākt solo karjeru. Mājās izveidojusi pati savu ierakstu studiju, kur pirms diviem gadiem arī tapuši pirmie demo ieraksti. Kļūdījos apgalvojot, ka Tūve ir bez ierakstu līguma. Patiesībā viņa jau 2011.gadā nonākusi Warner Bros uzmanības lokā, kas arī deva iespēju pastrādāt ar Niki & The Dove producentu Elofu Lēlvu un Aleksandru Kronlundu, kas savulaik rakstījis dziesmas pat Britnijai Spīrsai. Viss iepriekš minētais liek domāt, ka Tove Lo varētu aiziet pa greiziem ceļiem, bet pagaidām „Habits” ir vēl viens paraugs, ka t.s. „komerciālā popmūzika” var būt emocionāla un lieliski nostrādāta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru