08 aprīlis, 2013

A-LIST: Pharmakon - Crawling on Bruised Knees


Pharmakon - "Crawling on Bruised Knees" [Sacred Bones]
(from f/c LP "Abandon", out May 14th)

Jau pirms pāris nedēļām kādā no amerikāņu mūzikas blogiem nejauši uzdūros vienam ļoti savdabīgam un interesantam skaņdarbam, kas gan attiecīgajā brīdī šķita krietni par smagu un monotonu, tamdēļ noliku atvilktnē vēlākam laikam. Minētā dziesma bija „Crawling On Bruised Knees” no Pharmakon, par kuru pēdējās nedēļās runā arvien vairāk un vairāk mūzikas apskatnieku.

Zem segvārda Pharmakon paslēpusies 22 gadus veca ņujorkiete Margarēta Čardieta, kas ar mūziku nodarbojas jau kopš agriem tīņu gadiem. Tiesa, meitenes muzikālā vēsture ir vēl senāka - viņa uzaugusi panku ģimenē. Tētis mūziķis un māte gleznotāja nav kautrējušies ar visu zīdaini doties uz pagrīdes pankroka klubiem, kur nereti nācies mazajai Margarētai pat mainīt netīros autiņus. Vēlāk, kad paaugusies līdz padsmitnieces vecumam, nelegālus un puslegālus panku klubus Mārgareta sāka apmeklēt pati.

Pašas Pharmakon mūziku gan nekādi nesaistīsi ar pankroku. Viņas leibls Sacred Bones, kas maijā izdos debijas albumu „Abandon” (jaunietes kontā gan ir vairāki pašas izdoti CD un kasetes), nāk palīgā, piedāvājot terminus „power electronics” un „death industrial”. Varat Pharmakon krāmēt kaut vienkārši griezīga electro-noise lauciņā, bet viņas uzstāšanās ar jaudīgajiem trokšņiem, kurus papildina neticami spalgi kliedzieni, ir gana iespaidīgas, lai neteiktu vairāk. Pati Mārgareta uzsver, ka viņas mūziku vislabāk ir uztvert koncertos, bet patīkami baiso noskaņu var labi sajust arī motoriskajā singlā „Crawling On Bruised Knees”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru