17 aprīlis, 2013

ALBUMS: Yeah Yeah Yeahs - Mosquito

Yeah Yeah Yeahs – „Mosquito”
Release date: 15/04/2013
Label: Polydor
AMG rating: 7/10


Kaut kā neveicas Yeah Yeah Yeahs ar pāra skaitļu albumiem. 2003.gada debijas albums bija ļoti spēcīgs pieteikums, 2006.gada otrā plate „Show Your Bones” pagalam viduvēja, 2009.gada trešais albums „It’s Blitz!” lielisks, bet 2013.gada turpinājums „Mosquito”... pat nezinu, kā lai latviski pasaka. Angliski ideāls apzīmējums būtu „messy”. Nekārtīgs? Haotisks? Derēs abi.

Pavisam noteikti haotisks ir 47 minūšu garā ieraksta izkārtojums (likt kā otro dziesmu albumā lēnāko gabalu nekad nav bijis prāta darbs, jo īpaši pēc spridzinoša ievada), velkot deķi uz visām pusēm bez tāda īsta kopsaucēja, kas saturētu albumu kopā. Iespējams, tas arī aizved pie šķietama „nekārtīguma” atsevišķu dziesmu skanējumā. Jau minētais otrais citādi nemaz ne sliktais gabals „Subway” izklausās vientuļi tukšs, savukārt potenciāls hīt-singls „Buried Alive” ir stipri pārproducēts, vēl pievienojot absolūti lieku repu no Dr. Octagon, kura vienīgais pienesums ir traucēšana izbaudīt lielisko Nika Zinera ģitāras solo.

Par visu iepriekš minēto ir divtik žēl, ņemot vērā, ka albuma materiāls ir pat ļoti kvalitatīvs. „Slave” ir perfekts Yeah Yeah Yeahs pop-roks ar lipīgu piedziedājumu un potenciālu kļūt par hītu koncertos, savukārt „These Paths” ir visinteresantākais un viens no visu laiku izcilākajiem gabaliem, ko grupa ir radījusi. Aizkustinoši skaists ir arī pus-lēnais „Despair”, kas interesantā kārtā vēl burvīgāks ir akustiskajā versijā albuma „deluxe editon”.

Sanervozējušies būs bijuši Yeah Yeah Yeahs? Diezin vai tādā vecumā... Drīzāk pārcentušies. Bet paliksim pie pozitīvā – „Mosquito” rada pārliecību, ka grupa ne tuvu nav sevi izsmēlusi.

Kamēr vēl pieejams un nav noņemts no YouTube, noskaties stundu garo grupas uzstāšanas Coachella festivālā pagājušās nedēļas nogalē. Dziesmu saraksts (izceltās ir no jaunā albuma): 1)Sacrilege, 2)Rich, 3)Under the Earth, 4)Slave, 5)Zero, 6)Subway 7)Soft Shock, 8)Pin, 9)Gold Lion, 10)Maps, 11)Heads Will Roll.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru