16 aprīlis, 2013

A-LIST: Empire Of The Sun - Alive


Empire Of The Sun - "Alive" [Astralwerks]
(from f/c LP "Ice on the Dune", out in June)

Gluži kā paredzējuši, ka pirmdien (15.aprīlī) Latvijā beidzot ar visiem čemodāniem ieradīsies ilgi sauktais pavasaris, ar jaunu singlu pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezies Austrālijas duets Empire Of The Sun. Ja kādam pa šiem garajiem gadiem piemirsies, Empire of the Sun spoži startēja 2009.gadā. Debijas albums gan sanāca tāds „gaidīts tika vairāk”, bet tā pirmie divi singli kļuva par milzīgiem hītiem, turklāt abi savulaik kļuva arī par AMGmusic Nedēļas Singliem. „Walking On A Dream” 2009.gada sākumā, kad AMGmusic vēl bāzējās uz citiem serveriem un tā laika rakstītais arhīvos nav palicis, bet „We Are The People” – tā paša gada maija pēdējā nedēļā.

Kopš tā laika daudz ūdeņu aiztecējis. Redzamākais no dalībniekiem bijis Niks Litlmors, kas 2009.gada septembrī pamanījās pazust tipa „bez vēsts” uz pieciem mēnešiem (baumoja, ka Empire of the Sun tā arī paliks bez viņa) un vēlāk pievērsties savam otram projektam Pnau, kam pērn iznāca albums ar Eltona Džona dziesmu rīmeikiem. Tomēr, kā redzam, viss abu starpā atkal ir kārtībā, un jūnijā Empire of the Sun būs atpakaļ ar otro studijas plati „Alive”. Ja „We Are The People” apskatā minēju, ka ar visu viduvējo albumu grupa ir pelnījusi uzslavas par perfektu singlu izvēli, tad šoreiz duets trāpa desmitniekā ar laikapstākļiem. „Alive” jau vairs nav nekāds „pavasarīgs gabals”, kā esmu dēvējis vismaz kādas četras pērnās nedēļas mazliet saulainās dziesmas, šis jau ir īsts vasaras ballīšu grāvējs.

1 komentārs:

  1. Mēs ar teātri izveidojām traku latviskotu koveru Empire of the sun dziesmai "We are the people" ar jestru video klipu.
    Ievērtē!
    https://youtu.be/gBtNz87JuH4

    AtbildētDzēst