11 septembris, 2012

A-LIST: Dr. Klisicka Laboratorija - Krakozijas Kapu Zvans



Dr. Klisicka Laboratorija - "Krakozijas Kapu Zvans" [self-released]
(no official release info)

Beidzot AMGmusic sagaidījis kādu singlu no Latvijas, kas apvīts ar nelielu anonimitātes devu, proti, nedēļas laikā tā arī neizdevās noskaidrot, kas tad slēpjas aiz „Dr. Klisicka Laboratorija”. Tomēr, ja netiekam galīgi un apzināti maldināti, tam varētu būt tiešs sakars ar grupu PK-25. Pirmkārt, grupa pagājušā gada nogalē paziņoja par savas darbības pārtraukšanu. Otrkārt, kā atceramies, pēdējo PK-25 albumu sauca... „Dr.Klisicka Sirreālie Murgi”.

Interesanti, ka jau vairākas nedēļas niezēja pirksti tviterī pajautāt: „Vai tiešām lo-fi skanējums, kur šobrīd nes pasakainus augļus (John Maus, Ariel Pink...), ir tik sarežģīti radāms, ka tam negrib pieķerties Latvijas mūziķi?” Lai arī „Krakozijas Kapu Zvans” ir pārpildīts ar izteiktu NSRD un Dzelteno Pastnieku ietekmi (patiesībā pat nebrīnītos, ja tā arī būtu kāda sena NSRD dziesma jaunās skaņās, ja vien stāsts nebūtu par Krakoziju), 2012.gadā tas izklausās organiski, ironiski un atsvaidzinoši uz visa pārējā fona.

Kas ir Krakozija? Ja var ticēt filmai „The Terminal” ar Tomu Henku galvenajā lomā, tā ir valsts Eiropas dienvidos, kas robežojas ar Rumāniju, Bulgāriju un Melno jūru. Valsts karogs apskatāms augstāk esošajā bildītē, kas šoreiz singla vāciņa vietā. Ja neesat tur bijuši, iesaku aizbraukt. Ja ne kapu zvana, tad kaut vai vīru melnos krūšturos dēļ!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru