29 jūlijs, 2012

A-LIST: Bat For Lashes - Laura


Bat For Lashes - "Laura" [EMI]
(from f/c LP "The Haunted Man", out October 15th)

Esat kādreiz vēlējies redzēt Natašu Hānu pliku? Tagad ir tāda iespēja, aplūkojot dziedātājas jaunākā, pēc skaita trešā, albuma vāciņu. Tiesa, pilnīgu prieku aizēno kāds puisis, kas viņai uzvēlies uz pleciem.

Pakistāniešu izcelsmes britu dziedātājai Natašai Hānai jeb Bat For Lashes AMGmusic ir bijis tas prieks sekot līdzi no viņas pirmajiem, 2006.gadā izlaistajiem singliem „Trophy” un „Prescilla”. Jau tolaik šo dziedātāju pielīdzināju tādai britu leģendai kā Keita Buša, un, kā rāda trešā albuma „The Haunted Man” pirmais singls, nebūšu kļūdījies – šī dāma ir liels britu popmūzikas sasniegums, kurai patlaban ekvivalentu nav.

Jaunākais singls „Laura” ir pārsteidzoši smeldzīgs un stindzinošs stāsts par nodošanos bohēmai, atkarību no ballītēm un tam loģiski sekojošo vientulību un depresiju. „Oh, Laura, you’re more than a superstar,” gandrīz vai lūdzas piedziedājumā Bat For Lashes dziesmas galvenajai varonei. Tiesa, dažreiz nodošanās bohēmai arī ir bēgšana no vientulības. Šīs pārdomas dziesmu padara vēl jo dziļāku un skaistāku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru