12 septembris, 2012

A-LIST: Tragik - Club King



Tragik - "Club King" [Tragik Lifestyle]
(released as a single on September 11th)

Par vienu no šīs nu jau aizvadītās vasaras jautrākajiem hītiem izvērsās projekta L$D pancīgā deju himna „Don’t Smoke My Blunt Bitch”. Kad jūnija sākumā prezentējām Jums šo A-LIST skaņdarbu, jau stāstīju, ka projektā (tusiņā?) bija apvienojušies četri mākslinieki – Grimes, Blood Diamonds, Kreayshawn un... Tragik, par kuru tolaik zinājām stāstīt vismazāk.

Neko daudz par šo kolorīto, jauno, androgīno reperi no Losandželosas nezinām arī šobrīd, bet toties mūsu rīcībā nejauši nonācis mākslinieces jaunākais singls „Club King”, kas ir tik banāls un vienlaikus enerģisks skaņdarbs, ka pat īsti nav saprotams, kā to vērtēt.

No vienas puses šeit ir līdzības ar Lady Gaga (rečitējošais „I am that disco diva / I am that crystal ball / I am that white pill / That got you dancing on the wall”) un citiem mūsdienu popmūzikas ne tiem spožākajiem gara bērniem, no otras – viennozīmīgas atsauces uz 90’to gadu čīzīgu, bet eksplozīvu euro-dance (īpaši nāk prātā Dance 2 Trance – „Power of American Natives”). Tas viss kopā apslacīts ar Grimes raksturīgām skaņām (sk. dziesmas ievadu!) un narkotisku (ekstazī) deju zāles pievilcību. Starp citu, Grimes redzama arī singla video, atkal smuki dejojam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru