14 augusts, 2012

Nedēļas Izlase (30.07.2012.-05.08.2012.)

NEDĒĻAS IZLASE (30.07.2012.-05.08.2012.)


FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:

Bloc Party – „Day Four” [Frenchkiss]

Londonas kvartets Bloc Party, kas tieši šonedēļ uzsāk koncertturneju pa Amerikas Savienotajām Valstīm, pēc 2 nedēļām laidīs klajā savu ceturto studijas ierakstu ar attiecīgu nosaukumu – „Four”. Pagājušās nedēļas nogalē grupa publiskoja otro singlu no gaidāmās plates – „Day Four”.


King Dude – „Jesus In The Courtyard” [Dais]

Arī tik šķietami garlaicīgs mūzikas stils kā country var skanēt interesanti. To pierāda Sietlas mūziķis King Dude, kam oktobrī gaidāms jauns albums „Burning Daylight”. Šis ir tā pirmais singls.


Dum Dum Girls – „Lord Knows” [Sub Pop]

Dee Dee vadītais Kalifornijas meiteņu dream-pop kvartets Dum Dum Girls septembra izskaņā piedāvās jaunu EP „End of Daze”, kas sekos pērnā gada albumam „Only In Dreams”. Šonedēļ meitenes publiskoja gaidāmā EP dziesmu „Lord Knows”, kas ir viens no skaistākajiem un pārliecinošākajiem grupas darbiem, radot asociācijas ar leģendāro 60’to gadu hītu „Crimson & Clover” (Tommy James & The Shondells).


John Cale – „I Wanna Talk 2 U” [Double Six]

Leģendārais mūziķis, multiinstrumentālists un The Velvet Underground dibinātājs Džons Keils gatavo jaunu plati. Albums ar nosaukumu „Shifty Adventures in Nookie Wood” iznāks 6.oktrobrī. Šis ir pirmais singls „I Wanna Talk 2 U”.


Animal Collective – „Today’s Supernatural” [Domino]

Ja esi izdevis tik izcilu albumu, kā 2009.gada Animal Collective „Merriweather Post Pavillion”, noteikti rēķinies, ka pret turpinājumu būs visaugstākās ekspektācijas. Psihodēlisko Baltimoras eksperimentālistu Animal Collective jaunais albums „Centipede Hz” iznāks 3.septembrī, un vismaz pagaidām grupa savu augsto latiņu notur. Pirmais oficiālais singls „Today’s Supernatural”, ko AC publiskoja pirmdien, ir enerģijas pilns potenciāls koncertu grāvējs.



SINGLE OF THE WEEK:

Grizzly Bear – „Yet Again” [Warp]

Patīkami šokēt turpina Bruklinas indie kvartets Grizzly Bear. 2009.gadā radījuši vienu no tā gada kritiķu atzītākajiem albumiem „Veckatimest”, apvienība septembrī būs klāt ar ceturto studijas ierakstu „Shields”. Jau tā pirmais singls „Sleeping Ute” patīkami pārsteidza ar elegantajām ģitāras cilpām un Daniela Rosena maigo vokālu. Jaunākais grupas singls „Yet Again”, kas tika publiskots vakar, ir vēl viens solis uz priekšu. Pirms vairākiem gadiem Grizzly Bear bija ārkārtīgi lielā sajūsmā, iesildot Radiohead viņu ASV tūrē, un „Yet Again” rada tiešas asociācijas tieši ar šo leģendāro britu apvienību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru