14 augusts, 2012

Nedēļas Izlase (06.08.2012.-12.08.2012.)

NEDĒĻAS IZLASE (06.08.2012.-12.08.2012.)


FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:

Paul Banks – „The Base” [Matador]

Interpol solists Pols Benkss jūlijā laida klajā jaunu EP „Julian Plenti Lives...”, kura galvenais skaņdarbs „Summertime Is Coming” joprojām gozējas Radio Naba Top 25. Jau tolaik mākslinieks solīja, ka gaidāms arī jauns albums, un šonedēļ klajā nācis arī tā pirmais singls „The Base”. Albums ar nosaukumu „Banks” tiks izdots 23.oktobrī.


Wild Nothing – „Paradise” [Bella Union]

Džeks Tatums un viņa dream-pop projekts Wild Nothing, kas 2010.gadā parūpējās par vienu no tā gada labākajiem debijas ierakstiem, augusta nogalē izdos „Gemini” turpinājumu – otro albumu „Nocturne”. Jūnijā Wild Nothing jau piedāvāja vienu gaidāmās plates singlu „Shadow”, bet šonedēļ atklātībā tika nodots izteikti sapņainais „Paradise”.


Beacon – „Feeling’s Gone” [Ghostly]

Influentālais elektroniskās mūzikas leibls Ghostly, kas pazīstams ar tādiem māksliniekiem kā Metjū Dīrs, Gold Panda, Com Truise u.c., noslēdzis līgumu ar jaunu duetu no Bruklinas – Beacon. 2.oktobrī leibls izdos Beacon debijas EP „For Now”, bet jau šonedēļ klausītāju uzmanībai nodeva ārkārtīgi burvīgu, mazliet sentimentālu, naksnīgu skaņdarbu „Feeling’s Gone”.


Night Sins – „Spectral Bliss” [Avant!]

Arī otri šīs nedēļas debitanti nāk no ASV, šoreiz gan ne no Ņujorkas, bet gan Filadelfijas. Maz kas pagaidām ir zināms par Night Sins. Vien tas, ka grupas sastāvā darbojas pieci cilvēki, un apvienība dibināta tikai pagājušajā gadā. Rudenī gaidāms Night Sins debijas albums „New Grave”, no kura šonedēļ par velti tika piedāvāts pirmais singls „Spectral Bliss”. Zināmas līdzības var atrast ar ņujorkiešiem A Place To Bury Strangers, bet man personīgi pirmās asociācijas bija ar pašmāju grupām Aurora un Nejautā.


Jessie Ware – „Sweet Talk” [Universal]

It kā šogad tā jau nebūtu gana daudz izcilu debijas albumu, vēl vienu mums jau pavisam drīz (20.augustā) solās piedāvāt jaunā britu r’n’b māksliniece Džesija Vēra. Jūnijā AMGmusic par Nedēļas (un mēneša!) Singlu kļuva fantastiskā balāde „Wildest Moments”, bet vakar māksliniece publicēja nākošo singlu „Sweet Talk”. Teicama 80’to soul/r’n’b esence, kurā atradīsit kaut ko no Mārvina Geja, kaut ko no Sade, kaut ko no Prince, un pat kaut ko no Tears For Fears.



SINGLE OF THE WEEK:

The xx – „Chained” [Young Turks]

Pirmajā singlā The xx bija nedaudz atgājuši no pirmā albuma formulas, kurā Romija Medlija Krofta un Olivers Sims dziedāja duetā tā it kā būtu viens otra apnikuši un noguruši no nakts sarunām. Otrajā gaidāmā albuma „Co-exist” singlā šī formula ir atpakaļ, bet uztraukumam nav pamata – The xx joprojām māk radīt sensacionālas sajūtas un līdzīgu viņiem nav.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru