14 marts, 2012

A-LIST: Miike Snow - Bavarian #1 (Say You Will)



Miike Snow - "Bavarian #1 (Say You Will)" [Columbia]
(from f/c LP "Happy To You", out March 19th)

Ak, šīs romantiskās atmiņas no jautrās un bezgala piedzīvojumiem bagātās 2009.gada vasaras, kad blakus daudziem citiem lieliskiem projektiem AMGmusic debitēja arī zviedru kolektīvs Miike Snow ar savu neticami lipīgo un tā laika AMGmusic noskaņām aktuālo pop hītu „Animal” un vēlāk arī debijas albumu „Miike Snow” (8/10).

Tiesa, Miike Snow pamatkodols – producenti Kristians Karlsons un Pontus Vinbergs – jau tad nebūt nebija pirmo dienu ar pīpi uz mūzikas skatuves. Pirms tam abi bērnības draugi darbojās kā melnā darbiņa darītāji (producenti un dziesmu autori), taču ļoti veiksmīgi – strādājot kopā ar tādām divām kā Madonna, Kailija Minoga un Britnija Spīrsa tika gūti pamatīgi komerciāli panākumi, jo īpaši pateicoties Spīrsas singlam „Toxic”, kas duetam deva arī Grammy balvu par gada labāko deju ierakstu.

Pieaicinājuši amerikāņu solistu Endrjū Vaijatu, Karlsons un Vinbergs spoži izkāpa no aizkulisēm, un jau nākamnedēļ sagaidīsim trijotnes otro studijas ierakstu, kam dots nosaukums „Happy To You”. Tiesa, atskaitot deju zālēm piemēroto „Paddling Out”, jau pēc pirmajiem singliem rodas aizdomas, ka gaidāmais albums nebūs tik saulains un vasaras ballīšu noskaņām atbilstošs, kā debijas darbs, pat neskatoties uz pozitīvo nosaukumu.

Jaunākais aktuālais Miike Snow skaņdarbs gan nekādi nav nosaucams par tumšu vai ārkārtīgi nopietnu darbu, taču starp maršējošām militāristu bungām, saulainajām sintezatoru skaņām un ik pa brīdim reiviski ieskanošajiem svilpieniem cauri laužas kaut kas līdz šim Miike Snow daiļradē nedzirdēti melanholisks un skumjš. Piedziedājuma „Say you will / Say you will” skan ne tik daudz kā pavēle, bet gan kā izmisīgs un sirsnīgs lūgums. Manuprāt, līdz šim Miike Snow karjeras spožākais darbs, kas tā vien uzkurina vēlmi sagaidīt jauno albumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru