16 marts, 2012

A-LIST: Hot Chip - Flutes


Hot Chip - "Flutes" [Domino]
(from f/c LP "In Our Heads", out June 11th)

Vakar pievakarē ar skaļu blīkšķi jeb jaunu singlu nāca klajā pēdējās desmitgades skaļākā britu elektroniskās mūzikas apvienība Hot Chip. Kā jau ziņots, pašā vasaras sākumā grupa izdos savu piekto studijas ierakstu „In Our Heads”, kas sekos grupas dalībnieku Džo Godarda, Ala Doila un Fēliksa Mārtina nesenajiem blakus soļiem, šogad izdodot albumus The 2 Bears un New Build sastāvos.

Kā mūzikas portālam Pitchfork norādījis viens no Hot Chip līderiem Džo Godards, jaunā albuma galvenie iedvesmas avoti bijuši 80’to gadu vinila lielās singla plates, kurās skaņdarbi ir septiņas astoņas minūtes gari. „Tā laika ierakstos bija skaista, liela skaņa, pat episka. Man ļoti patika tie ieraksti. Man ļoti patika, kā klubos, kad cilvēki bija pusstundu nodejojuši pie tehno mūzikas, pēkšņi atskanēja kāds balērisks skaņdarbs, kas ienesa jautrību,” tā norāda Godards.

Savukārt konkrētais jaunais singls „Flutes”, kas esot pati pirmā dziesma, ko Hot Chip ierakstījuši jaunajam albumam, esot tapis iespaidojoties no Džeimsa Holdena remiksa Neitena Feika skaņdarbam „The Sky Was Pink”. Jāsaka, ka līdzības patiešām ir jūtamas, jo arī „Flutes” ir kāpjošs treks, kas savu septiņu minūšu laikā ne mirkli nezaudē asumu, kulmināciju sasniedzot vien beigās. Lai arī šis noteikti nav Hot Chip karjeras labākais darbs, viņi atkal ir radījuši hītu, pie kura pazaudēt prātu deju placī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru