12 jūlijs, 2012

A-LIST: Twin Shadow - Patient


Twin Shadow - "Patient" [4AD]
(from LP "Confess", out now)

Gan uz albuma „Confess” vāciņa, gan dziesmas „Five Seconds” videoklipā, gan arī jaunākajā video „Patient” Džordžs Luiss redzams ģērbies motociklista ādas jakā, tērpies ar aukstu acu skatienu, kāds parasti piemīt sliktajiem puišiem. Vai vismaz tā mums mācījušas Holivudas filmas. Tomēr atšķirībā no „Five Seconds” ala grāvējfilmu stilā ieturētā klipa, „Patient” kadros jau parādās jūtas, kas ir patiesā tēma, kas caurvij gan visu albumu, gan arī konkrēto singlu.

Tieši šī cilvēcīgā būtība – ne viss, kas šķiet ļauns, ir ļauns, un ne viss, kas šķiet piemīlīgs, patiesībā tāds ir – ir vissaistošākā Twin Shadow dziesmās. „You are adored / But you say you’re alone / Like I’m nothing at all,” dzied šķietami huligāniskais Luiss, kurš patiesībā pats ir ticis tīts ap pirkstu un iedzīts sāpju stūrī, neziņā un melos. „I’m patiently waiting / For you to give up everything / And say just what you mean,” dziesmas varonis lūdzas piedziedājumā.

Lai arī muzikāli „Patient” noteikti nav izteikti spilgtākā „Confess” dziesma (uz šo godu pretendē „Five Seconds”, „Golden Light” vai „Run My Heart”), tās lieliskais teksts par izlikšanos, cilvēku otras puses iepazīšanu, kaunu, bailēm un izmisumu ir lielisks rezumē par albuma būtību, kurš liek gan raudāt, gan pasmaidīt, gan apbrīnot Luisa spēju to tik izjusti un patiesi atspoguļot dziesmās. Bet par albumu gan mazliet vēlāk...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru