10 jūlijs, 2012

INTERVIEW: Wild Beasts


Lai gan tas bija jau sen (mūzikas dzīvē četras dienas IR sen!) un, kā zināmas, tas, kas sen nav taisnība, izmantojot brīvības mirkli starp kāroto miegu pēc darba Star FM un aktuālo singlu publicēšanas AMGmusic šovakar, vēlējos arī šeit ielikt kādu nu jau vēsturisku interviju ar Wild Beasts vienu no solistiem – Haidenu Torpu (augšējā bildē otrais no kreisās), kas tika ierakstīta Radio Naba studijā pagājušo ceturtdien (05.07.2012.) ap pulksten 13:00.

Vēsturiska intervija tamdēļ, ka, pirmkārt, es līdz šim nevienu nebiju intervējis pa telefonu (sākuma satraukums vispār ņirdzīgs). Otrkārt, tamdēļ, ka es vispār otro reizi mūžā kādu intervēju. Treškārt, tāpēc, ka Wild Beasts šobrīd nešaubīgi ir viena no talantīgākajām, ietekmīgākajām un baudāmākajām grupām britu salās pēdējos vismaz piecos gados. Pēdējais vispār interesanti, jo organizatori teica, ka „pirmā ešelona grupas” nedošot vis mums intervēt. Ha-ha-ha. Radio NABA dabūja PAŠUS spicākos no šī gada grupām.

Reāli nāk miegs un smacē darba nasta, tamdēļ nelikšu visu intervijas atreferējumu latviešu valodā, kā biju sākotnēji plānojis. Galu galā mūsdienu jaunieši tak angļu valodu prot labāk kā dzimto. Pavisam īsumā: runājām par Positivus un Latviju (Haidens i’ dzirdēt neko nebija dzirdējis par tādām lietām), par aizvadīto tūri un tās radītajām sekām, par jauniem ierakstiem, par ALT-J un Haidena ieteikto Džesiju Vēru un Wild Beasts skanējuma ietekmi.

ENJOY.

Pielikumā vien atgādināšu, ka Wild Beasts 2009.gadā bija nominēti divām AMGmusic balvām – par gada labāko singlu („All The King’s Men”) un gada labāko albumu („Two Dancers”). Abas gan tika citiem, bet tik un tā. Augstu novērtējumu (8/10) saņēma arī pērnā gada „Smother” albums, bet tā singls „Albatross” iekļuva AMGmusic pērn izveidoto A-LIST treku sarakstā. Un neaizmirstam, ka Wild Beasts šogad Positivus uz mazās skatuves (!!!) sestdien (21.07.) plkst 20:00.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru