11 jūlijs, 2012

A-LIST: Ariel Pink's Haunted Graffiti - Only In My Dreams


Ariel Pink's Haunted Graffiti - "Only In My Dreams" [4AD]
(from f/c LP "Mature Themes", out August 20th)

Pēdējos gados sanācis iepazīties ar ļoti dažādiem mūziķiem, kuri perfekti iederas apzīmējumā „mūzikas frīki”, bet pēc redzētajiem koncertiem, uzstāšanām un citām performancēm un izpildījumiem nudien nenāk prātā neviens cits, kas varētu šim terminam kvalificēties tik trāpīgi kā 34 gadus vecais avangarda mūziķis no Losandželosas Eriels Pinks (īstajā vārdā Eriels Markus Rozenbergs).

Lai arī mūziķa karjera sākusies jau 90’to gadu otrajā pusē, kad iznāca vairāki psihodēliski lo-fi underground albumi, domāju, ka nebūšu vienīgais uz planētas, kas tā nopietni uz Ariel Pink pirmoreiz paskatījās vien 2010.gadā, kad iznāca kritiķu mega augstu novērtētais „Before Today” – albums, kas atnesa pasakaini skaisto, melodisko un vasaras saulrietu pasākumiem tik ļoti piemēroto singlu „Round and Round”, kas izpelnījās vietu arī tā gada AMGmusic Singlu Top 100.

Augusta vidū harizmātiskais mūziķis un viņa pavadošā grupa būs atpakaļ ar jaunu plati „Mature Themes”, ko ievada singls „Only In My Dreams”. Dziesma ne tikai turpina pasakaino, 60’to gadu popmūzikas un psihodēlijas noskaņu, bet piedāvā arī ļoti labu padomu, ko darīt, kad neveicas mīlestībā: „If at first you don’t succeed in love / Dream a little dream about a girl so real”. Tas viss pasniegts tik rotaļīgā un pozitīvā noskaņojumā, ka nevar saprastu un ir arī pilnīgi nesvarīgi, vai Rozenberga kungs par Jums ironizē, vai ne.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru